Putins parakstījis rīkojumu par sankciju produktu iznīcināšanu

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis rīkojumu par sankcijām pakļauto produktu iznīcināšanu, trešdien vēsta Kremļa preses dienests.

Valdībai uzdots sagatavot šo produktu iznīcināšanas kārtību.

Rīkojumā, kas stāsies spēkā 6.augustā, teikts, ka tā nosacījumi neattiecas uz produktiem, kurus personīgai lietošanai ieved fiziskās personas.

Krievijas Lauksaimniecības ministrija vēl 24.jūlijā ierosināja iznīcināt produktus, kas valstī tiek ievesti, apejot embargo nosacījumus, nevis sūtīt tos atpakaļ nosūtītājiem.

Putins toreiz atbalstīja šo ideju.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Savukārt vēlāk Krievija ieviesa pārtikas produktu importa embargo pret valstīm, kas tai noteikušas sankcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu