«Trikāta KS» nav runājusi ar skandināviem par «Latvijas Piena» akcijām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piensaimniecības kooperatīvs «Trikāta KS» nekad nav uzrunājis vai vedis sarunas ar Skandināvijas lielākajiem kooperatīviem «Arla Foods» vai «Valio» par piena pārstrādes uzņēmuma «Latvijas Piens» kontrolpaketes pārdošanu, pastāstīja «Trikāta KS» valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs.

«Turpinām sarunas par «Trikāta KS» piederošo 53,66% «Latvijas Piena» kapitāldaļu pārdošanu, taču vēlamies uzsvērt, ka «Trikāta KS» nekad nav uzrunājusi vai vedusi sarunas ar medijos izskanējušajiem potenciālajiem interesentiem «Arla Foods» vai «Valio»,» sacīja Krievārs.

Vienlaikus viņš norādīja - ņemot vērā, ka sarunas nav noslēgušās, kooperatīvs patlaban atturas nosaukt citus sarunu partnerus.

Iepriekš mediji ziņoja, ka par «Latvijas Piens» kontrolpaketes pirkšanu interesi izrādījuši Skandināvijas lielākie kooperatīvi - Dānijas-Zviedrijas piensaimniecības kooperatīvu īpašumā esošais koncerns «Arla Foods» un Somijas kooperatīvs «Valio».

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka «Latvijas Pienu» piemeklējušas finanšu grūtības saistībā ar kopējo tirgus situāciju piena nozarē. Tostarp viens no uzņēmuma īpašniekiem - kooperatīvs «Trikāta KS» - plāno pārdot tam piederošās «Latvijas Piena» kapitāldaļas (53,66%) tāpēc, ka uzņēmums par iepirkto pienu kooperatīvam ir parādā 3,037 miljonus eiro. Par kapitāldaļu iegādi interesi esot izrādījuši vairāki potenciāli pircēji no ārvalstīm un Latvijas, tostarp kooperatīvs «Latraps», kam jau pieder «Latvijas Piena» kapitāldaļas.

«Latvijas Piens» ir četriem kooperatīviem - « Trikāta KS « (53,664%), «Dzēse» (20,839%), «Latraps» (19,622%) un «VAKS» (5,875%) - piederošs uzņēmums, liecina datubāzes «Lursoft» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu