«Ilgezeem» sāk eksportēt medalu uz Poliju; plāno arī uz Lielbritānijā un Igaunijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pārtikas piedevu un dzērienu ražotājs «Ilgezeem» šogad ir sācis eksportēt medalu uz Poliju un drīzumā plāno nogādāt pirmo medalus kravu arī Lielbritānijā un Igaunijā, pastāstīja uzņēmuma Tirdzniecības un mārketinga nodaļas vadītājs Rihards Jablokovs.

«Polijā ir sākta fasētās produkcijas piegāde ar poļu etiķetēm. Top arī tā saucamā eksporta etiķete Baltijas tirgum, [drīzumā] tai ir jābūt pabeigtai,» sacīja Jablokovs, piebilstot, ka līdz šim Polijā un Baltijas valstīs bija pieejama uzņēmuma bezalkoholisko dzērienu produkcija un tagad ir interese arī par medalu.

Jablokovs atzīmēja, ka uzņēmuma ražoto medalu ir pasūtījuši vairāki mazumtirdzniecības tīkli Igaunijā, taču birokrātisko procedūru dēļ medalus eksports uz kaimiņvalsts tirgu ir aizkavējies un varētu īstenoties tikai augustā. «Tur bija pārāk daudz procedūru ar normatīviem - kā pareizi pozicionēt produktu, ko un kā uzrādīt etiķetē. Tur ir savas prasības,» sacīja Jablokovs, piebilstot, ka sarežģījumus radīja tas, ka katrai valstij ir savas īpatnības, kā etiķetē pozicionēt medalu.

Viņš arī piebilda, ka uzņēmums ir atradis jaunu sadarbības partneri Lielbritānijā. «Mums ir ļoti interesants nestandarta klients Lielbritānijā. (..) Pirmā partija aizies jau tagad jūlijā. Tā nav liela, var teikt pirmā tonna vai pirmā palete,» sacīja Jablokovs, piebilstot, ka uzņēmumam jau iepriekš bija klienti Īrijā un Lielbritānijā, taču līdz ar jaunā sadarbības partnera piesaisti uzņēmuma produkcija būs pieejama arī Lielbritānijas bruņoto spēku pasākumos. Tāpat «Ilgezeem» nodibinājis kontaktus ar jaunu partneri ASV.

Vienlaikus Jablokovs atzina, ka, pretēji sākotnēji plānotajam, uzņēmumam šogad neizdosies dubultot medalus pārdošanas apmērus ārvalstu tirgos. «Nav viegli ienākt svešā tirgū ar alkoholiskajiem dzērieniem. Tirgus ir piesātināts un visur - Vācijā, Polijā, Čehijā un arī, piemēram, Skandināvijā plaukti nav tukši un, ja tu nāc ar alus dzērienu, reakcija, lai tiktu tirgū, nostiprinātos un sarunātu, ir diezgan ilgstoša,» atzina «Ilgezeem» Tirdzniecības un mārketinga nodaļas vadītājs.

«Ilgezeem» pērn strādāja ar 5,37 miljonu eiro apgrozījumu un 709,4 tūkstošu eiro peļņu.

«Ilgezeem» ir dibināts 1995.gadā, un tā pamatkapitāls ir 765,9 tūkstoši eiro. Uzņēmums uz pusēm pieder divām privātpersonām - Robertam Volfam un Viktoram Ogņanovam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu