Lielo pilsētu asociācija: Vējonis labi pārzina pašvaldību finanses

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunais Valsts prezidents Raimonds Vējonis pilnībā pārzina pašvaldību finanšu situāciju, trešdien, pēc tikšanās ar Vējoni, atzina Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

Viņš atzīmēja, ka Vējonis un LLPA biedri interesanti un produktīvi pārrunājuši dažādus jautājumus. «Visu lielo pilsētu mēri ir apmierināti ar to, ka Vējonis pārzina visu situāciju, ka viņš pilnībā pārzina pašreizējos budžeta jautājumus. Saprotams, ka šobrīd degpunktā visaktuālākais jautājums ir par to, kā valdība rīkosies, zinot, ka nav iecerētās lielās rocības. Tajā pašā laikā - mēs ļoti uztraucamies, ka tas var tikt veikts uz pašvaldību rēķina, ka valdība kaut kādu savu ekonomiju te mēģinās taisīt,» sacīja Kučinskis.

Viņš norādīja, lai nerastos pārpratumi abas puses vienojušās par regulārām tikšanās reizēm, kurās pārrunāt aktuālos jautājumus.

Tostarp sarunas gaitā diskutēts arī par to, kā saprātīgi izmantot Eiropas Savienības fondu naudu attīstībai. «Runājām par to, kāds ir pilsētu piedāvājums, lai būtu iespējams ieguldīt naudu tur, kur tas dod vislielāko atdevi tautsaimniecībai un rada darbavietas, un lielāko efektu pilsētu attīstībai,» skaidroja LLPA priekšsēdētājs.

Tāpat Kučinskis atzīmēja, ka šī tikšanās bijusi atšķirīga no citām reizēm, kad asociācija tikusies ar jaunām amatpersonām. «Mēs satiekoties nerunājām no nulles un neiepazīstinājām lielos vilcienos pat ar situāciju, jo situācija ir zināma. Mēs zinām, ka prezidents nāk no sfēras un ir bijis ministrs, pie tam labs pašvaldību ministrs, kas pārzina visu sfēru un mēs varējām runāt ļoti lietišķi tieši par to, kas patlaban ir uzmanības centrā,» piebilda Kučinskis.

LLPA dibināta 2001.gada 23.augustā, lai veidotu ciešāku sadarbību ekonomisko, saimniecisko kontaktu un kultūras jomā starp Latvijas lielo pilsētu pašvaldībām. LLPA biedri ir deviņas lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Ventspils, Valmiera un Jēkabpils.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu