Nākamos 50 miljonus pasažieru Rīgas lidostā sagaidīs desmit gados

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā lidosta «Rīga» nākamos 50 miljonus pasažieru cer sagaidīt nepilnu desmit gadu laikā, trešdien sagaidot 50 miljono pasažieri kopš kompānijas dibināšanas, žurnālistiem sacīja lidostas valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš.

Viņš norādīja, ka ieguldītais darbs ir veicinājis stabilu apkalpoto pasažieru skaita pieaugumu, kas, ļoti iespējams, ļaus šā gada beigās atkārtoti pārsniegt piecu miljonu slieksni un nākamos 50 miljonus pasažieru sasniegt nepilnu desmit gadu laikā.

Arī satiksmes ministrs Anrijs Matīss izteica cerību, ka nebūs jāgaida vēl desmit gadi, lai sasniegtu nākamo 50 miljono pasažieri, jo tiek darīts viss, lai Rīgas lidostu attīstītu, pilnveidotu, paplašinātu, kā arī padarītu ērtāku pasažieriem. «Lidostas «Rīga» sasniegtais – apkalpoti 50 miljoni pasažieru – novērtējams ļoti atzinīgi,» teica Matīss, novēlot lidostai 2015.gadā pārsniegt piecu miljonu apkalpoto pasažieru atzīmi.

Lidosta «Rīga» šā gada pirmajos sešos mēnešos apkalpojusi 2 377 503 pasažierus. Populārākie galamērķi (pilsētas) no lidostas «Rīga» šogad ir Londona, Maskava, Frankfurte, Oslo un Helsinki, savukārt populārākās valstis, uz kurām visbiežāk dodas pasažieri no Rīgas ir Vācija, Lielbritānija, Krievija, Norvēģija un Somija.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Uzņēmums dibināts 1991.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu