«Vienna Insurance Group» nopirkusi apdrošināšanas uzņēmumu «Baltikums»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Vienna Insurance Group AG» (VIG) šodien noslēgusi līgumu par apdrošinātāja AS «Baltikums» 100% kapitāla daļu iegādi. Apdrošināšanas sabiedrība pilnībā tiks pārņemta pēc nepieciešamo atļauju saņemšanas no nozari uzraugošajām institūcijām, informē VIG.

«Pēdējo piecu gadu laikā VIG Baltijas apdrošināšanas tirgū ikgadējais pieaugums vidēji ir sasniedzis 30%. AAS «Baltikums» iegāde sniedz mums iespēju turpināt grupas uzņēmumu uzsākto sekmīgo attīstības ceļu. Mēs izmantosim tirgus potenciālu un turpināsim stiprināt mūsu pozīcijas tajā,» uzsvēra VIG ģenerāldirektors Pēters Hāgens.

«Baltikums» ir nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība, kam šobrīd ir 8% tirgus daļa. Tādējādi uzņēmums Latvijas apdrošināšanas tirgū ierindojas 6.vietā. Tāpat apdrošināšanas sabiedrībai ir filiāles arī Lietuvā un Igaunijā. 2014.gadā uzņēmums noslēdzis apdrošināšanas prēmijas vairāk nekā 20 miljonu eiro apmērā.

«Baltikums» piedāvāto produktu klāsts aptver auto un obligāto civiltiesisko apdrošināšanu, kā arī veselības un ceļojumu apdrošināšanu. Uzņēmumā šobrīd strādā 250 darbinieki un tā produktus iespējams iegādāties gan klientu apkalpošanas centros, gan arī pie brokeriem un aģentiem.

Patlaban VIG dzīvības apdrošināšanas jomā Latvijā pārstāv dzīvības apdrošināšanas sabiedrība «Compensa Life Vienna Insurance Group SE». Savukārt nedzīvības apdrošināšanas produktus piedāvā «Compensa». Pēc «Baltikums» iegādes, VIG kļūs par vienu no pieciem vadošajiem apdrošinātājiem Latvijā.

«Vienna Insurance Group» (VIG) ir vadošais apdrošināšanas uzņēmums Austrijā, kā arī Centrālajā un Austrumeiropā. 50 apdrošināšanas sabiedrības 25 valstīs veido koncernu ar senām tradīcijām, stabilu tirgu. VIG darbība balstās uz 190 gadu ilgu pieredzi apdrošināšanas jomā.

Nodarbinot 23 000 darbinieku, VIG ir pārliecinošs tirgus līderis savas darbības pamatjomās un tādējādi grupai ir iespējas izmantot ilgtermiņa izaugsmes iespējas reģionā, kurā dzīvo 180 miljoni cilvēku. VIG akcijas tiek kotētas Vīnes biržā, kur tām ir visaugstākais akciju indekss (ATX); uzņēmuma akcijas tiek kotētas arī Prāgas biržā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu