EK izmeklē cenu diskrimināciju Parīzes Disnejlendā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) izmeklē iespējamu cenu diskrimināciju Parīzes Disnejlendā, kas pretēji Eiropas Savienības (ES) likumiem ir tikusi vērsta pret noteiktu valstu pilsoņiem, teikts otrdienas vakarā publicētā EK paziņojumā.

EK ir saņēmusi vairākas sūdzības par šādu diskrimināciju populārajā izklaides parkā «Disneyland Paris», kas atrodas uz austrumiem no Parīzes.

Dažas dienas pirms tam EK sāka atsevišķu izmeklēšanu pret «Disney» un vairākām citām Holivudas studijām par netaisnīgu izturēšanos pret patērētājiem.

«Mēs pašlaik izskatām sūdzības, tostarp vairākas pret «Disneyland Paris»,» paziņoja EK preses sekretāre.

«Eiropas Komisija un Eiropas Patērētāju centri bieži saņem patērētāju sūdzības par nepamatotām atšķirībām attieksmē uz valstiskās piederības vai dzīvesvietas pamata,» ko aizliedz ES pakalpojumu direktīva, sacīja EK preses sekretāre.

Britu laikraksts «Financial Times» ziņoja, ka

izmeklēšana pret šo Eiropā lielāko izklaides parku notiek saistībā ar pārmērīgas samaksas pieprasīšanu no Lielbritānijas un Vācijas patērētājiem.

Par pakalpojumu paketi, kas Francijas patērētājiem izmaksā 1346 eiro, izklaides parks pieprasījis 1870 eiro no britiem, bet parka apmeklētājiem no Vācijas pieprasīts samaksāt pat 2447 eiro.

Francijai tagad ir jānodrošina, lai «Disneyland Paris» ievērotu ES taisnīgas tirdzniecības likumus, un ir gaidāma Briseles sazināšanās ar Parīzi šajā lietā, sacīja ES ziņu avots.

Klientu diskriminācija var izpausties dažādos veidos, piemēram, pakalpojumu sniedzēji nosaka dažādas cenas atkarībā no dzīvesvietas valsts, patērētāji tiek novirzīti uz attiecīgo valstu vietnēm ar augstākām cenām, vai firmas pat atsakās veikt piegādi uz pircēja dzīvesvietas valsti, piebilda ziņu avots.

EK prezidenta Žana Kloda Junkera laikā šī ES izpildinstitūcija ir sākusi cīņu pret nacionālajām tirdzniecības barjerām, kuras ietekmē patērētājus, sevišķi internetā.

Ir uzsāktas lietas pret firmām «Google», «Apple» un «Amazon».

Pagājušonedēļ EK apsūdzēja «Sky TV» un sešas Holivudas studijas, tai skaitā «Disney», pretmonopolu likumu pārkāpšanā, ar kino licenču palīdzību bloķējot pieeju maksas televīzijas saturam citās Eiropas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu