Krievijas rubļa vērtība turpina kritumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas rubļa vērtība attiecībā pret ASV dolāru otrdien pirmo reizi kopš marta pārsniegusi 60 rubļu vērtību saistībā ar naftas cenu samazināšanos, ko izraisa bažas par pārmērīgām enerģijas piegādēm pasaulē.

Rubļa vērtība otrdien pēcpusdienas tirdzniecības sesijā sasniedza 60,3 rubļus pēc pirmdien zaudētās vērtības 2% apmērā.

Rubļa vērtības jauns kritums pēc stabilizēšanās pavasarī varētu vēl vairāk iedragāt patēriņu un veicināt inflāciju, kas pagājušajā mēnesī veidoja 15,3%, norāda analītiķi.

Zemās enerģijas cenas, kuras izraisījušas pārmērīgās jēlnaftas piegādes pasaulē, veicinājušas jaunu rubļa vērtības kritumu, pēdējos divos mēnešos tai sarūkot par vairāk nekā 15%.

Sagaidāms, ka Krievijas Centrālā banka piektdien paziņos, vai tā īstenos atkārtotu bāzes procentu likmes samazinājumu, taču rubļa kritums varētu likt tām no šādas rīcības atturēties, lai novērstu inflācijas pieaugumu.

Pagājušajā mēnesī centrālā banka atkārtoti samazināja bāzes procentu likmi, tādējādi cenšoties atbalstīt grūtībās nonākušo ekonomiku.

Ukrainas krīze novedusi pie rietumvalstu sankcijām Krievijas ekonomikai un naftas cenu kritums 2014.gada nogalē Krievijā izraisīja monetāro krīzi, kas tagad kļuvusi par dziļu recesiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu