«Citadele» kredītu izsniegšanā ņem vērā arī ienākumus no «aplokšņu algām»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Banka «Citadele», izsniedzot kredītus privātpersonām, ņem vērā arī klientu neoficiālos ienākumus, intervijā «Rietumu radio» atzina «Citadele» Liepājas filiāles vadītājs Toms Stārosts.

«Joprojām novērojams, ka daudziem iedzīvotājiem darba algu maksā neoficiāli. Mēs ņemam šos ienākumus vērā,» sacīja Stārosts. «Piedāvājam klientiem veikt iemaksas bankomātos, piemēram, trīs mēnešu garumā, un tad mēs tos ņemam vērā.»

Šāda prakse tiek īstenota arī, izsniedzot valsts galvotos kredītus pirmā mājokļa iegādei vai būvniecībai ģimenēm ar bērniem.

Kā pastāstīja Stārosts, pirmajos sešos mēnešos, kopš valsts atbalsta programma darbojas, iedzīvotāju interese par mājokļa iegādi ir «ļoti liela». Liepājas filiālē «Citadele» saņēmusi 40 pieteikumus, no kuriem apstiprināta aptuveni puse.

Pieteikumus valsts atbalsta programmā izskata bankas galvenajā birojā, Rīgā, un Liepājas filiāle darbojas kā konsultants un klientu atbalsta punkts, sacīja Stārosts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu