Junkers vēlas izvairīties no «Grexit’a»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers otrdien izteicās, ka viņš iebilst pret Grieķijas izstāšanos no eirozonas jeb tā dēvētā «Grexit’a», neskatoties uz to, ka valsts svētdien notikušajā referendumā noraidīja kreditoru izvirzītās prasības.

«Es vēlos, lai «Grexit» tiktu novērsts,» uzrunā Eiropas Parlamentam norādīja Junkers dažas stundas pirms eirozonas valstu līderu ārkārtas samita.

«Ir tādi cilvēki Eiropas Savienībā, kuri atklāti vai kā citādi vēlas Grieķijas izstāšanos no eirozonas. Mana pieredze parāda, ka vienkāršās atbildes ir nepareizie risinājumi,» uzsver Junkers.

Kā vēstīts, līdzīgu uzskatu otrdien pauda arī Francijas premjerministrs Manuels Valss, norādot, ka Parīze nevar uzņemties risku attiecībā uz Grieķijas izstāšanos no eirozonas, kas radītu ietekmi visā pasaulē.

Eirozonas valstu līderi otrdien pulcēsies uz ārkārtas sanāksmi, lai pārrunātu turpmāko rīcību pēc Grieķijas referenduma.

Grieķijā svētdien aizvadītajā referendumā 61,31% grieķu nobalsoja pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, liekot eirozonas partneriem steigšus meklēt risinājumu un izraisot strauju kritumu Eiropas akciju biržās.

Plānots, ka samits sāksies plkst. 19 pēc Latvijas laika.

Pirms samita paredzēta arī eirozonas dalībvalstu finanšu ministru sanāksme, kas sāksies plkst. 14 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu