ECB obligāciju iegādes programmā uzpirkti Latvijas vērtspapīri par € 504 miljoniem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Centrālās bankas (ECB) īstenotās obligāciju iegādes programmas ietvaros līdz jūnija beigām uzpirkti Latvijas vērtspapīri 504 miljonu eiro apmērā, liecina ECB publiskotā informācija.

Savukārt Lietuvas obligācijas līdz 2015.gada jūnija beigām iegādātas 378 miljonu eiro apmērā, bet Igaunijas obligācijas - piecu miljonu eiro apmērā.

Tostarp jūnijā obligāciju iegādes programmas ietvaros Latvijas vērtspapīri iegādāti 46 miljonu eiro apmērā, Lietuvas - 133 miljonu eiro apmērā, bet Igaunijas - piecu miljonu eiro apmērā.

Kopumā minētās ECB programmas ietvaros līdz jūnija beigām iegādātās obligācijas 198,148 miljardu eiro apmērā, tostarp jūnijā - 51,442 miljardu eiro apmērā.

Latvijas Bankā aģentūrai BNS iepriekš atzīmēja, ka Latvijas obligācijas pamatā iegādājas Latvijas Banka, taču šos vērtspapīrus pērk arī ECB. Tāpat Latvijas Banka pērk arī starptautisko institūciju vērtspapīrus.

Jau vēstīts, ka minētās ECB programmas ietvaros kopš šā gada 9.marta līdz 2016.gada septembrim Latvijas Bankai, līdzīgi kā parējām eiro zonas nacionālajām centrālajām bankām, noteiktā daudzumā ir jāpērk savas valsts valdības obligācijas vietējā tirgū, kā arī eiro zonas starptautisko organizāciju vērtspapīri. Lai stimulētu ekonomiku un novērstu deflāciju, ECB katru mēnesi plāno iepirkt valsts un privātā sektora vērtspapīrus par apmēram 60 miljardiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu