Baltais nams aicina Grieķiju un ES atrast kompromisu parāda sarunās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Baltais nams pirmdien aicināja Grieķiju un Eiropas Savienības (ES) līderus atrast kompromisu, lai finanšu grūtībās esošā valsts paliktu eiro zonā pēc tam, kad Grieķijas vēlētāji svētdien nobalsoja par starptautisko aizdevēju piedāvājuma noraidīšanu.

«Referendums ir beidzies, bet mūsu viedoklis šeit Baltajā namā palicis nemainīgs,» žurnālistiem teica ASV prezidenta preses pārstāvis Džošs Ērnests.

ES un Grieķijas amatpersonām «ir jāvienojas par reformu paketi un finansēšanu, kas ļautu Grieķijai nostāties uz ceļa, kas ved uz parāda ilgtspēju, kā arī uz ekonomikas izaugsmi», viņš sacīja.

Pusēm tas jādara «tā, lai ļautu Grieķijai palikt eiro zonas sastāvā», piebilda Baltā nama preses pārstāvis.

«Tas ir izaicinājums Eiropai, kas jāatrisina,» viņš piebilda.

Tas ir pirmais oficiālais ASV komentārs par svētdien notikušo referendumu, kurā 61% nobalsojušo Grieķijas iedzīvotāju izvēlējās noraidīt Eiropas Savienības piedāvātos glābšanas aizdevuma nosacījumus, kas paredzēja lielākus taupības pasākumus un reformas.

ASV prezidents Baraks Obama telefoniski sazinājās ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu, lai runātu par Grieķijas palikšanu eiro zonā.

«Abi līderi vienojās, ka ir svarīgi atrast ceļu, kas ļautu Grieķijai atsākt reformas un atgriezties pie izaugsmes un parāda ilgtspējas eiro zonā,» informēja Baltais nams.

Obama un Olands arī norādīja, ka, lai to panāktu, «būs nepieciešami sarežģīti kompromisi no abām pusēm».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu