Vācija noraida Grieķijas aicinājumu ātri noslēgt jaunu vienošanos ar aizdevējiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācija pirmdien noraidīja Grieķijas izteikumus par nepieciešamību ātri noslēgt jaunu vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Vācijas nostāju nav mainījusi Grieķijas finansu ministra Jana Varufaka negaidītā atkāpšanās no amata.

«[Jautājums] nav par cilvēkiem, bet par pozīcijām,» sacīja Vācijas kancleres Angelas Merkeles preses pārstāvis Štefans Zeiberts, piebilstot, ka

šobrīd «nav pamata sākt sarunas par jaunu palīdzības programmu».

«Tas ir jāizlemj Grieķijai», vai tā vēlas palikt eiro zonā, viņš uzsvēra. «Mēs gaidām, kādus priekšlikumus Grieķijas valdība iesniegs tās Eiropas partneriem,» norādīja Zeiberts.

Anonīma amatpersona Grieķijas valdībā ir pavēstījusi, ka Grieķijas premjerministram Aleksim Cipram ir bijusi telefonsaruna ar Merkeli, un abi līderi vienojušies, ka Atēnu priekšlikumi tiks prezentēti otrdien paredzētajā eiro zonas samitā.

Jau ziņots, ka Grieķijā svētdien notikušajā referendumā lielākā daļa balsotāju ir noraidījuši starptautisko aizdevēju priekšlikumus, liecina Iekšlietu ministrijas publiskotie rezultāti. Atbilstoši šiem rezultātiem pret ir nobalsojuši 61%, bet par - 39% referenduma dalībnieku.

Pēc referenduma pieaug bažas, ka Grieķija, nespējot izpildīt savas finanšu saistības, būs spiesta atstāt eiro zonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu