Minimālo sociālo iemaksu likmi algu saņēmējiem varētu ieviest pakāpeniski vairāku gadu laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Minimālo sociālo iemaksu likmi algu saņēmējiem varētu ieviest pakāpeniski vairāku gadu laikā.

Par minimālās sociālās iemaksas likmes ieviešanu spriež darba grupa, kurā piedalās gan Finanšu ministrijas, Labklājības ministrijas un Ekonomikas ministrijas eksperti, gan valdības sociālie un sadarbības partneri. Iemaksas lielums un ieviešanas grafiks vēl ir atklāti jautājumi un tiek diskutēti, sacīja Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktors Aleksis Jarockis.

Darba grupa vēl nav pieņēmusi gala lēmumu, taču varētu tikt panākta vienošanās, ka minimālās obligātās valsts sociālās apdrošināšanas objekts varētu būt minimālā alga un to varētu ieviest pakāpeniski trīs gadu laikā, informēja Jarockis.

Obligātās valsts sociālās apdrošināšanas objektus paredzēts summēt gada laikā un tad, ja samaksātie nodokļi būtu mazāki, tad darba devējs, pie kura ir algas grāmatiņa, veiktu piemaksas sociālajā budžetā, lai par katru darbinieku minimālās obligātās valsts sociālās apdrošināšanas objekts būtu vismaz minimālās algas apmērā.

Mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem paredzēts noteikt, ka par katru darbinieku ir jāmaksā valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas no minimālā obligātās valsts sociālās apdrošināšanas objekta - minimālās algas.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (V) iepriekš sacīja, ka «vienalga, kādu summu cilvēks nopelna, bet, ja konstitūcijā ir ierakstīts, ka jānodrošina minimāls sociālais minimums pensijās, tad arī par katru strādājošo jāveic vismaz minimālas iemaksas».

Reirs uzskata, ka šāds minimums dotu nozīmīgus līdzekļus valsts budžetā, kā arī sociālās garantijas tiem cilvēkiem, kuri vēlas strādāt pusslodzi vai ceturtdaļslodzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu