Jaunos budžeta pieprasījumus nevērtēs ierastā kārtībā; noteiks prioritātes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Finanšu ministrija (FM) vairāk nekā 546 miljonu eiro apmērā pieteiktās jaunās iniciatīvas nevērtēs parastā kārtībā, šodien žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Koalīcija vienojusies, ka jautājums par budžeta papildus izdevumiem tiks risināts ar kritēriju noteikšanu, lai iespējamos izdevumus sarindotu pareizā kārtībā, sacīja Straujuma.

Ņemot vērā atvaļinājumus valsts budžeta prioritāšu kopuma un fiskālās telpas skatīšanai veltītā Ministru kabineta sēde pārcelta par trīs dienām - uz 11.augustu.

Jau ziņots, ka ministrijas un valsts iestādes ir apkopojušas un iesniegušas FM savas jaunās politikas iniciatīvas nākamā gada budžetam kopumā par 546,864 miljoniem eiro. Savukārt 2017.gada budžetam iesniegti pieprasījumi par 781,684 miljoniem eiro, bet 2018.gada budžetam - par 1,154 miljardiem eiro.

Ministriju iesniegto jauno budžeta pieprasījumu nodrošināšana pusmiljarda eiro apmērā nav iespējama nedz pie 4%, nedz 5% iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma, aģentūrai LETA sacīja FM pārstāvis Aleksis Jarockis. Šā gada sākumā valdība ir apstiprinājusi 2016.gada un vidējā termiņa budžeta ietvara sagatavošanas grafiku, un atbilstoši tam nozaru ministrijas līdz 1.jūnijam ir iesniegušas savus jaunos budžeta pieprasījumus.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (V) iepriekš paudis, ka, apkopojot nozaru ministriju papildu finanšu pieprasījumus 2016.gadam, kas ir vairāk par pusmiljardu eiro, var secināt, ka no nesenās ļoti smagās ekonomiskās krīzes ministrijas nav guvušas mācību, jo šie pieprasījumi ir atrauti no budžeta realitātes.

«Diemžēl šajos pieprasījumos nav iespējams skaidri saskatīt ilgtspējīgas un kvalitatīvas strukturālās reformas, kas ir tik nepieciešamas vairākās nozarēs, tostarp izglītības, veselības un tieslietu jomās,» uzsvēra Reirs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu