Eirogrupa sanāksmē no Grieķijas gaida jaunus priekšlikumus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eirozonas dalībvalstu finanšu ministri otrdien ieplānotajās pārrunās no Grieķijas valdības gaida jaunus priekšlikumus, teikts pirmdien publiskotajā Eirogrupas paziņojumā.

«Eirogrupa pārrunās situāciju pēc Grieķijas referenduma, kas norisinājās 2015.gada 5.jūlijā. Ministri no Grieķijas varasiestādēm gaida jaunus priekšlikumus,» norāda Eirogrupa.

Ministri otrdien tiksies plkst. 11 (plkst. 14 pēc Latvijas laika) dažas stundas pirms eirozonas dalībvalstu līderu ārkārtas sanāksmes, kurā tiks pārrunāta turpmāka rīcība pēc referenduma.

Svētdienas vakarā Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms «Nē» balsojumu Grieķijas referendumā nodēvēja par «ļoti bēdīgu», kas apdraud valsts dalību eirozonā.

Eirozonas ministri pirmdien uz šā referenduma rezultātiem reaģēja ļoti asi, vairākām valstīm uzstājot, ka jebkurai iniciatīvai krīzes atrisināšanai jānāk no Grieķijas valdības puses.

Tikmēr Spānija paudusi krietni samierinošāku nostāju, valsts ekonomikas ministram Luisam de Guindosam norādot uz iespējām Grieķijai piešķirt jaunu finanšu palīdzību.

Grieķijai ir «tiesības lūgt trešo glābšanas programmu. Spānijas valdība ir atvērta šādām pārrunām,» sacīja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu