Grieķijas Banka iesniegs lūgumu ECB palielināt likviditātes atbalstu Grieķijas bankām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijas centrālā banka svētdien iesniegs lūgumu Eiropas Centrālajai bankai (ECB) palielināt Ārkārtas likviditātes atbalsta (ELA) programmu Grieķijas bankām pēc tam, kad vēlētāju aptaujas liecināja, ka ar nelielu pārsvaru referendumā Grieķijas pilsoņi ir noraidījuši vienošanos ar aizdevējiem, vēstīja aģentūra «Reuters».

«Grieķijas Banka šodien iesniegs lūgumu, un mēs ticam, ka tas ir pamatoti, lai ELA likviditāte tiktu palielināta,» televīzijai «ANT1» paziņoja valdības pārstāvis Gabriels Sakellaridis.

Jau vēstīts, ka ECS 28.jūnijā nolēma nepalielināt ārkārtas finanšu palīdzību Grieķijas bankām, bet atstāt to esošajā līmenī, Grieķijas valdība pēc tam paziņoja, ka bankas būs slēgtas līdz 6.jūlijam, kas ir nākamā diena pēc referenduma par starptautisko kreditoru priekšlikumiem, un šajā periodā bankomātos varēs izņemt līdz 60 eiro dienā.

ELA programma sākotnēji bija paredzēta kā dzīvības līnija maksātspējīgām kredītiestādēm, kurām pietrūkuši finanšu līdzekļi, bet ir kļuvusi par instrumentu visas Grieķijas ekonomikas uzturēšanai pie dzīvības, kamēr Grieķija un tās kreditori nav noslēguši jaunu vienošanos par parāda problēmas risinājumu.

Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie provizoriskie rezultāti, kas iegūti pēc 10% balsu saskaitīšanas, liecina, ka Grieķijā svētdien notikušajā referendumā lielākā daļa balsotāju ir noraidījuši starptautisko aizdevēju priekšlikumus

Atbilstoši šiem rezultātiem pret ir nobalsojuši 59,8%, bet par - 40,1% referenduma dalībnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu