Grieķijas finanšu ministrs kā baumas noliedz iespējamu daļas noguldījumu konfiskāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu biznesa laikraksts «Financial Times» (FT) sestdien vēstīja, ka Grieķijas noguldītāji varētu zaudēt 30% no saviem uzkrājumiem bankās, lai palīdzētu savas valsts banku sistēmai, tomēr Grieķijas finanšu ministrs Janus Varufakis tādu informāciju noraidīja kā «ļaunprātīgas baumas».

FT vēstītais «ir ļaunprātīgas baumas, kuras Grieķijas Banku asociācijas vadītājs ir noliedzis,» mikroemuāru vietnē «Twitter» rakstīja Varufakis.

Britu biznesa laikraksts, atsaucoties uz vārdā nenosauktiem baņķieriem un uzņēmējiem, kas pietuvināti sarunām, vēstīja, ka Grieķijas noguldītājiem ar vairāk nekā 8000 eiro uzkrājumu bankas kontā varētu nākties no daļas naudas šķirties līdzīgi kā tas notika Kiprā 2013.gada banku krīzes laikā, kad neapdrošinātos līdzekļus konfiscēja, lai stabilizētu finanšu sektoru.

«Tas notiktu vispārējas banku sektora restrukturizācijas kontekstā, kad Grieķijā tiks atjaunota glābšanas aizdevuma programma,» FT atklājis viens no anonīmajiem avotiem.

Grieķijas bankas ir slēgtas kopš pirmdienas, un banku sistēmai Grieķijā draud sabrukums, kad Eiropas Centrālā banka (ECB) pasludinās tās par maksātnespējīgām, ja Grieķija atteiksies atmaksāt savus parādus.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs svētdien ir izsludinājis referendumu, kurā Grieķijas iedzīvotājiem ir jāpauž savs viedoklis, vai viņi piekrīt stingrākiem taupības pasākumiem, lai valsts varētu saņemt finanšu palīdzību no starptautiskajiem aizdevējiem - Starptautiskā Valūtas fonda, Eiropas Komisijas un ECB.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu