Aptaujas: Vācijas vēlētāji sašķelti jautājumā par Grieķijas dalību eirozonā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Vācijas iedzīvotāju domas dalās jautājumā par Grieķijas palikšanu eirozonā, liecina divu raidorganizāciju publiskotās aptaujas.

Raidorganizācijas ARD publiskotā aptauja liecina, ka vācieši dalās divās vienādās daļās jautājumā par Grieķijas palikšanu eirozonā.

Vairāk nekā divas trešdaļas aptaujāto vainoja Grieķijas valdību situācijas saasināšanā, bet 60% arī atzina par pieņemamu referenduma rīkošanu par starptautisko kreditoru priekšlikumiem, liecina ARD ceturtdienas vakarā publiskotā aptauja.

ARD laikā no 20.jūnija līdz 30.jūnijam pa telefonu aptaujāja 1001 vēlētāju. Aptaujas pieļaujamā kļūdas robeža ir 3,1 procentpunkts.

Raidorganizācijas ZDF veiktā aptauja liecina, ka vācieši eiro un Eiropas nākotni uzskata par diviem svarīgākajiem politiskajiem jautājumiem valstī.

ZDF aptaujā nedaudz vairāk kā puse aptaujāto iebilda pret Grieķijas palikšanu eirozonā, bet 85% sacīja, ka Eiropas Savienība (ES) rīkojusies pareizi, vairāk nepiekāpjoties reformu pasākumos.

ZDF 30.jūnijā un 2.jūlijā pa telefonu aptaujāja 1234 vēlētājus. Aptaujas pieļaujamā kļūdas robeža ir līdz trim procentpunktiem.

Vācijas laikraksti vēlētāju dalīto viedokli atspoguļoja pirmajās lapās.

Izdevums «Bild» vēstīja, ka vāciešiem pašiem vajadzētu rīkot referendumu par to, vai vēl turpmāk atbalstīt Atēnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu