Grieķijas finanšu ministrs pārliecināts par vienošanos pēc referenduma

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis uzskata, ka iespēja pēc svētdienas referenduma panākt vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem ir simtprocentīga, vēsta BBC.

«Vienošanās tiks panākta vienalga vai vēlēšanu urnās būs saņemts «jā» vai «nē» balsojums,» ceturtdien intervijā BBC sacīja Varufakis.

«Ja tas būs «jā», tā būs slikta vienošanās, bankas atvērsies ar sliktu vienošanos... ja «nē» uzvarēs, mums būs cita vienošanās, kas būs pieņemama, ņemot vērā priekšlikumus, kurus esam saņēmuši pēdējās dienās,» skaidroja Grieķijas finanšu ministrs.

Varufakis aicināja grieķus svētdienas referendumā balsot pret pēdējiem starptautisko aizdevēju izteiktajiem vienošanās nosacījumiem.

Viņš arī pavēstīja, ka atkāpsies no amata, ka grieķi nobalsos par labu taupības pasākumiem un nodokļu paaugstināšanai.

Varufakis asi kritizēja pēdējos piecos gados piekopto taupības politiku un sarunu pagarināšanu ar starptautiskajiem aizdevējiem.

«Mums Eiropā ir ļoti slikta pārvaldes sistēma. Tas nav veids, kā jāvada monetāra savienība. Tā ir parodija. Tā ir kļūdu komēdija jau piecus gadus, kuru Eiropa ir pagarinājusi un izlikusies,» sacīja Varufakis.

«Programma, kuru viņi uzspieda mūsu valstij, un kuru viņi grib turpināt uzspiest, ieies ekonomikas vēsturē kā visu laiku lielākā izgāšanās,» uzskata Varufakis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu