BP piekrīt izmaksāt 18,7 miljardus dolāru saistībā ar naftas noplūdi Meksikas līcī

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas enerģētikas kompānija BP ceturtdien paziņoja, ka piekritusi ASV federālajai un štata prasībai izmaksāt 18,7 miljardu dolāru (16,9 miljardu eiro) kompensāciju saistībā ar postošo naftas noplūdi Meksikas līcī.

«Ar šo vienošanos mēs nodrošinām iespēju izbeigt BP un Meksikas līča stāstu. Tā atrisina pēdējo uzņēmuma lielāko juridisko jautājumu, nodrošina skaidrību saistībā ar izmaksām un rada maksājumu noteiktību visām iesaistītajām pusēm,» norāda BP priekšsēdētājs Karls Henriks Svanbergs.

Eksplozijā uz BP īrētās dziļurbuma platformas 2010.gada 20.aprīlī gāja bojā 11 strādnieki. Divas dienas pēc sprādziena naftas ieguves

platforma nogrima Meksikas līcī, sākot apjomīgu naftas noplūdi, kas izvērsusies par postošāko vides katastrofu ASV vēsturē.

Nafta Meksikas līcī noplūda 87 dienas, nodarot milzīgus zaudējumus vietējām tūrisma un zivsaimniecības nozarēm, kā arī Meksikas līča ekosistēmai.

Līdz brīdim, kad noplūdi beidzot izdevās apturēt, no urbuma, kas atradās 1500 metrus zem ūdens virsmas, bija izplūduši jau 4,9 miljoni barelu naftas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu