SVF: Grieķijas glābšanai no ES nepieciešami vēl 36 miljardi eiro

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijai nepieciešami vēl vismaz 50 miljardi eiro, tostarp vēl 36 miljardi eiro no Eiropas Savienības (ES) aizdevējiem, lai stabilizētu tās finanses, pat saglabājot pašreizējos kreditoru plānus, ceturtdien pavēstīja Starptautiskais valūtas fonds (SVF).

Jaunā ziņojumā par Grieķijas finansiālo situāciju

SVF arī samazinājis valsts šī gada ekonomiskās izaugsmes prognozi no 2,5% līdz 0%.

Šajos aprēķinos nav iekļauta šīs nedēļas banku slēgšana un kapitāla kontroles pasākumi.

SVF ziņojumā norādīts, ka premjerministra Alekša

Cipra valdīšanas laikā valsts finansiālās vajadzības būtiski pieaugušas, bet pašreizējie Grieķijas un ES kreditoru priekšlikumi šīs vajadzības nesedz.

«Grieķijai nākotnē ir nepieciešams daudz lielāks finansējums, nekā mēs domājām pagājušajā gadā,» žurnālistiem pavēstīja SVF amatpersona.

Jaunā analīze liecina, ka «būs nepieciešama vēl visaptverošāka parāda operācija, lai nodrošinātu, ka parāds ir līdzsvarots,» norādīja SVF amatpersona.

Turklāt SVF uzskata, ka

kreditoriem jādubulto pašreizējo oficiālo aizdevumu atmaksas termiņš no 20 gadiem uz 40 gadiem.
«Tas ir dramatisks solis,»

atzina SVF amatpersona.

Kā ziņots, Grieķija otrdien nespēja samaksāt SVF 1,6 miljardu eiro parādsaistību maksājumu.

Valstī 5.jūlijā paredzēts referendums par starptautisko kreditoru priekšlikumiem, kurus Grieķijas valdība aicinājusi noraidīt.

Vācija, Francija un Itālija savukārt uzskata, ka referendums patiesībā ir par to, vai grieķi vēlas palikt eirozonā vai to pamest.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu