Grieķija zaudē 50 tūkstošus tūristu dienā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tūristu skaits, kas vēlas apmesties Grieķijas viesnīcās, ir samazinājies par 50 tūkstošiem dienā, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz Grieķijas tūrisma regulatora pārstāvi Andreju Andreadi.

Ja šāda tendence saglabāsies, ievērojami cietīs arī Grieķijas darba tirgus, ņemot vērā tūrisma nozīmību valsts iekšzemes kopproduktā (IKP), sacīja Andreadis.

Grieķijā pastāvošās ekonomiskās krīzes dēļ paši šīs valsts pilsoņi sākuši ievērojami mazāk tērēt naudu atvaļinājumiem.

Daži eksperti bažījas, ka varētu rasties problēmas ar pārtikas produktu piegādi Grieķijas restorāniem masveidīgas rēķinu nesamaksāšanas dēļ.

Tūristi arī ir neapmierināti ar grūtībām skaidras naudas izņemšanā bankomātos un norēķinos ar banku kartēm Grieķijā. Uz ārvalstu tūristiem gan neattiecas Grieķijas pilsoņiem noteiktais limits naudas izņemšanai bankomātos – 60 eiro dienā.

Grieķijas mazumtirdzniecības uzņēmumos ir skaidras naudas deficīts, un tie atsakās pieņemt maksājumus ar banku kartēm. Daudzos Grieķijas kazino līdz trešdienai izbeidzās skaidra nauda, ziņoja aģentūra « Bloomberg».

Andreadis iepriekš intervijā « Bloomberg» bija mēģinājis labvēlīgāk atainot situāciju, runājot par minimālu tūristu aizplūšanu. Viņš toreiz uzsvēra, ka «tūristu ikdienas realitāte nav cietusi» un Grieķija vēl arvien ar prieku uzņem visus viesus. "Viss ir normāli, klusi un mierīgi; viss strādā – lidostas, ostas, transports, viesnīcas; pietiek ēdiena, dzērienu, visa ir papilnam, laiks ir labs,» stāstīja Andreadis.

Tūrisms nodrošina 17% no Grieķijas IKP. Daudzām Grieķijas salām tūrisms ir galvenais ienākumu avots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu