Eirozonas finanšu ministri sarunas turpinās pēc Grieķijas referenduma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eirozonas finanšu ministri trešdien nolēmuši nogaidīt Grieķijas referenduma rezultātu un tikai pēc tam turpināt sarunas par Grieķijas parādsaistību krīzi, pēc eirozonas finanšu ministru telefonkonferences tviterī pavēstījis Slovākijas finanšu ministrs Peters Kazimirs un ziņo citi avoti.

Eirogrupa savā lēmumā bijusi vienota.

«Nejūgsim ratus priekša zirgam,» tviterī norādījis Kazimirs.

Arī Grieķijas kreditori apturēs sarunas ar Atēnām līdz svētdien paredzētajam referendumam par kreditoru priekšlikumiem, atsaucoties uz avotu Eiropas Savienībā (ES), vēsta aģentūra DPA.

Eirozonas finanšu ministri vēlreiz arī apstiprinājuši, ka Grieķijas glābšanas programmas termiņš, kas beidzās otrdien, netiks pagarināts, ziņo DPA.

Jau vēstīts Grieķija otrdien ierosināja ar ES noslēgt jaunu divu gadu vienošanos. Atēnas lūdza gandrīz 30 miljardu eiro aizdevumu no Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM), lai «pilnībā segtu valsts finansēšanas vajadzības un vienlaicīgu parādsaistību restrukturizāciju».

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs arī paziņojis, ka valdība ir gatava pieņemt lielāko daļu kreditoru reformu priekšlikumu, taču ar dažiem nosacījumiem. Tomēr šodien uzrunā tautai Ciprs sacīja, ka svētdien iecerētais referendums par starptautisko kreditoru reformu priekšlikumiem notiks, kā plānots, un atkārtoti aicināja tos noraidīt.

Premjers paziņoja, ka tas ļautu Grieķijas valdībai atgriezties pie sarunu galda un vienoties par labākiem nosacījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu