Darba devējiem maza interese par iespēju ar valsts atbalstu apmācīt sev vajadzīgos speciālistus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Kopš 26.maija dalībai Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pasākumā «Apmācība pie darba devēja» pieteikušies deviņi darba devēji, kuri paši apmāca 19 bezdarbniekus, informēja NVA.

Uzņēmumi bezdarbniekus apmāca tādās profesijās kā kokzāģētavas operators, automehāniķis, atslēdznieks, kulinārs, datu ievades operators, ēdināšanas pakalpojumu speciālists, grāmatvedis, grāmatveža palīgs, telefonists un pārdevējs konsultants.

Šogad minētajā pasākumā NVA plāno iesaistīt 300 bezdarbniekus, tāpēc aicina darba devējus aktīvāk pieteikties pasākumam.

Jau ziņots, apmācība pie darba devēja ir bezdarbnieka praktiskā apmācība, kas darba devējam pašam ļauj sagatavot vajadzīgo speciālistu, skaidro NVA.

Vajadzīgā darbinieka apmācīšanai NVA filiālēs visā Latvijā var pieteikties komersanti, pašnodarbinātās personas, biedrības vai nodibinājumi, izņemot politiskās partijas, ārstniecības iestādes, kā arī izglītības iestādes, kuru pamatuzdevums ir izglītības programmu īstenošana.

NVA darba devējam nodrošinās ikmēneša darba algas dotāciju bezdarbniekam par pilnu darba laiku proporcionāli mēnesī nostrādātajām dienām - pirmo divu mēnešu laikā tiek maksāti 160 eiro mēnesī, nākamo divu mēnešu periodā -120 eiro, pēdējos divos mēnešos - 90 eiro.

NVA nodrošinās arī ikmēneša darba algas dotāciju darba vadītājam 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Viens darba vadītājs var vadīt darbu ne vairāk kā diviem bezdarbniekiem.

Darba devējam jānodrošina pasākumā iesaistītajam kvalificētu darba vadītājs, kurš ieguvis izglītību vai ne mazāk kā divus gadus ilgu darba pieredzi profesijā, kurā tiek veikta bezdarbnieka praktiskā apmācība. Praktiskās apmācības laikā darba devējam jāsniedz bezdarbniekiem nepieciešamās pamatzināšanas par veicamajiem darba pienākumiem, prasībām, kā arī jānodrošina praktisks atbalsts darba iemaņu un profesionālo prasmju ieguvē, nostiprināšanā vai atjaunošanā atbilstoši apmācības plānam.

Lai piedalītos pasākumā, darba devējam jānodrošina no jauna izveidota darbvieta vai tāda darbvieta, kas bijusi vakanta vismaz četrus mēnešus pirms praktiskās apmācības sākšanas. Apmācība pie darba devēja, noslēdzot darba līgumu, ilgs sešus mēnešus, un to organizē, ja darba devējs uzņemas saistības pēc apmācības beigšanas apmācīto darbinieku nodarbināt attiecīgajā profesijā ne mazāk kā sešus mēnešus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu