«Fitch» samazina Grieķijas kredītreitingu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā reitingu aģentūra «Fitch Ratings» otrdien samazināja Grieķijas kredītreitingu, šādu lēmumu skaidrojot ar neveiksmīgajām pārrunām ar kreditoriem un valdības lēmumu rīkot referendumu. Aģentūra Grieķijas kredītreitingu samazinājusi no «CCC» uz «CC».

«Neveiksmīgās pārrunas starp Grieķijas valdību un tās kreditoriem ievērojami palielinājušas risku, ka Grieķija turpmākajos mēnešos nespēs ievērot savas parādsaistības, tostarp attiecībā uz privātā sektora obligācijām,» norāda «Fitch».

«Mēs tagad uzskatām, ka valdības maksātnespēja attiecībā uz privāto kreditoru parādsaistībām ir iespējama,» uzsver aģentūra.

«Fitch» arī vēsta, ka saskaņā ar aptaujām aizvien vairāk Grieķijas iedzīvotāju atbalsta glābšanas programmas nosacījumus, kurus paredzēts nodot izvērtēšanai svētdienas referendumā, neskatoties uz Grieķijas valdības ieteikumiem tos noraidīt.

Pat šādā gadījumā «risks par «Nē» balsojumu ir būtisks. Mēs uzskatām, ka «Nē» balsojums dramatiski palielinātu riskus Grieķijai izstāties no eirozonas,» norāda aģentūra.

«Šāda dalības pārtraukšana, visticamāk, būtu haotiska, jo pašreizējā valdība šādā notikumā nespētu sadarboties ar Eiropas varasiestādēm,» skaidro «Fitch».

Kā ziņots, «Fitch» pirmdien jau samazināja četru lielu Grieķijas banku kredītreitingus pēc valdības izdotā rīkojuma valstī uz nedēļu slēgt komercbankas un ieviest kapitāla plūsmas kontroles pasākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu