Eiropas Savienībā būs vienots logo interneta aptiekām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Eiropas Savienībā (ES) no trešdienas būs vienots logo interneta aptiekām, pavēstīja Zāļu valsts aģentūras sabiedrisko attiecību vadītāja Egita Diure.

Vienota logotipa ieviešana ES no 2015.gada 1.jūlija visām aptiekām, kas piedāvā iedzīvotājiem iegādāties zāles internetā, pārrunata jūnijā notikušajā Eiropas zāļu aģentūru vadītāju tīkla (HMA) komunikācijas profesionāļu darba grupas sanāksmē Jūrmalā.

Diure norādīja, ka vienotā logotipa ieviešanu paredz Eiropas Parlamenta un Padomes direktīva, kas attiecas uz cilvēkiem paredzētām zālēm, lai novērstu viltotu zāļu nokļūšanu legālas piegādes ķēdē, un Eiropas Komisijas īstenošanas regula par dizainu vienotajam logotipam, ar ko identificē personas, kas piedāvā iedzīvotājiem iegādāties zāles tālpārdošanā, un tā autentiskuma pārbaudes tehniskajām, elektroniskajām un kriptogrāfiskajām prasībām.

Pēc Diures klāstītā, darba grupas dalībnieki - Eiropas valstu nacionālo zāļu aģentūru komunikācijas eksperti un Eiropas Zāļu aģentūras pārstāvji - sanāksmē pārrunājuši arī sabiedrības informēšanas pasākumus attiecībā uz racionālu un drošu zāļu lietošanu, iedzīvotāju informētības veicināšanu par riskiem, kādus var izraisīt viltotu zāļu nokļūšana legālās zāļu aprites ķēdē, jauno tehnoloģiju lietojumu pacientu informēšanā par dažādiem zāļu drošuma aspektiem, kā arī dalībvalstu aģentūru sadarbību krīzes situācijās, īpaši zāļu piegādes nepārtrauktības un kvalitātes kontekstā.

Eiropas zāļu aģentūru Komunikācijas profesionāļu darba grupa ir izveidota, lai nacionālajās zāļu aģentūrās attīstītu komunikācijas kompetences, dalītos ar labāko praksi, palīdzētu koordinēt komunikācijas jautājumus krīzes situācijās, attīstītu HMA sadarbību ar sadarbības partneriem (farmācijas industrijas pārstāvjiem) un turpinātu pilnveidot HMA tīmekļa vietni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu