Merkele: Es nezinu par jauniem ES priekšlikumiem Grieķijai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācija kanclere Angela Merkele otrdien paziņoja, ka viņa nezinot par jauniem priekšlikumiem Grieķijai, kurus izteicis Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem par pēdējā brīža piedāvājumu Atēnām Merkele sacīja: «Vienīgais pēdējais piedāvājums, par kuru esmu informēta, ir no pagājušās piektdienas. Neko vairāk es nevaru pateikt.»

EK informācijas avoti otrdien paziņoja, ka Junkers prezentējis iespējamu «pēdējā brīža» risinājumu Grieķijas premjerministram Aleksim Cipram, lai panāktu vienošanos pirms svētdien gaidāmā referenduma.

Junkera preses pārstāvis norādīja, ka šī vienošanās ietvertu nedēļas nogalē prezentēto reformu priekšlikumu pieņemšanu un «Jā» balsojuma atbalstīšanu plānotajā referendumā.

Tikmēr Merkele pavēstīja, ka viņai nav «ticamu norāžu», ka otrdienas termiņš būtu mainījies, taču viņa kārtējo reizi uzsvēra, ka joprojām pastāv iespējas pārrunām ar Grieķiju.

Kā ziņots, Grieķijas krīze padziļinājās sestdien pēc tam, kad Eiropas partneri reaģēja uz Grieķijas premjerministra Alekša Cipra aicinājumu rīkot referendumu par starptautisko kreditoru izteiktajiem priekšlikumiem, atsakoties pagarināt valsts glābšanas programmas termiņu pēc 30.jūnija.

Grieķijai 30.jūnijā jāatmaksā SVF 1,5 miljardi eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu