Tūristus brīdina par iespējamiem sarežģījumiem Grieķijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ņemot vērā pašreizējo finanšu situāciju Grieķijā, Ārlietu ministrija brīdina ceļotājus, ka banku pakalpojumi, tostarp norēķini ar banku kartēm, kā arī skaidras naudas izņemšana no bankomātiem visā Grieķijā var tikt ierobežota bez iepriekšēja brīdinājuma. Arī «Novatours» atzīst, ka situācija ir neprognozējama, tāpēc ieteicams nodrošināties ar pietiekamu skaidras naudas rezervi.

Brīdina ceļotājus par iespējamiem sarežģījumiem

Tādēļ Ārlietu ministrija aicina pirms došanās uz Grieķiju nodrošināties ar pietiekamu skaidras naudas daudzumu ceļojuma izdevumu segšanai.

Ārkārtas situācijā ministrija aicina nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību Grieķijā vai Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni +371 26 33 77 11 vai e-pastu palidziba@mfa.gov.lv.

Ministrija stingri iesaka jebkurai personai, kas dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā

Reģistrēties Konsulārajā reģistrā

Foto: AP/Scanpix

Situācija ir neprognozējama

Tūroperatoram «Novatours» viens no iecienītākajiem vasaras atpūtas galamērķiem ir tieši Grieķija. Tā vadītājs Leonīds Močeņovs TVNET norādīja: «Mūsu darbinieki un sadarbības partneri Grieķijā ziņo, ka tūristiem, kuriem ir izdotas bankas maksājumu kartes starptautiskajās bankās (ne Grieķijas vietējās), pašlaik problēmas ar norēķiniem neesot, taču situāciju prognozēt nevar.

Mēs saviem klientiem un visiem tiem, kas dodas uz šo valsti, iesakām nodrošināties ar pietiekamu skaidras naudas rezervi, jo

pastāv iespēja, ka Grieķijā var tikt ierobežota arī ārvalstu bankas karšu, kā arī bankomātu darbība.

Ņemot vērā esošo situāciju, «Novatours Latvija» aktīvi turpina sazināties ar saviem partneriem un darbiniekiem Grieķijā, lai zinātu situāciju atpūtas vietās.

Šobrīd pārstāvji informē, ka atpūtas vietās noskaņojums ir pozitīvs un nav jūtams, ka valstī notiktu kādas pārmaiņas. Par to, vai finanšu krīze ir mainījusi vēlmi atpūsties Grieķijā, šobrīd ir pāragri spriest. Interese no klientu puses mainīt vai atteikties no ceļojumiem uz Grieķiju nav bijusi.»

Pirms doties uz ārzemēm

Foto: AP/Scanpix

Ar tūrisma infrastruktūru viss kārtībā

Arī tūrisma aģentūras «Kolumbs» direktore Kitija Reinfelde TVNET pavēstīja, ka, pēc Latvijas tūroperatoru un viņu Grieķijas partneru sniegtās informācijas,

kopumā situācija valstī ir stabila un protestu pazīmes nav vērojamas.

Grieķija joprojām ir drošs atpūtas galamērķis. Pašreizējā ekonomiskā situācija tūristus neietekmē.

Skaidras naudas izņemšanas limiti attiecas tikai uz Grieķijas valstspiederīgajiem. Bankas karšu apkalpošanas sistēma darbojas, un tūristi savas banku kartes var lietot saskaņā ar savas bankas noteiktajiem dienas izmaksu limitiem.

Pie bankomātiem var veidoties rindas, bet tūristi skaidru naudu var izņemt bez problēmām. Tūrisma infrastruktūra, tai skaitā viesnīcas, lidostas, transports, ekskursijas, funkcionē normālā darba režīmā.

Maksātnespējas slieksnis ir klāt

TVNET jau ziņoja, ka Grieķija nonākusi uz maksātnespējas sliekšņa. Grieķija varētu nespēt veikt svarīgu parādsaistību maksājumu Starptautiskajam Valūtas fondam, raisot bažas par haotisku dalības pārtraukšanu eirozonā. Otrdien beidzās arī Grieķijas starptautiskās glābšanas programmas termiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu