Pieprasījums pēc ceļojumiem uz Grieķiju nav sarucis; iesaka nodrošināties ar skaidru naudu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas iedzīvotāju pieprasījums pēc ceļojumiem uz Grieķiju nav sarucis valsts ekonomikas krīzes dēļ, tomēr ceļojumu organizatori iesaka nodrošināties ar skaidras naudas rezervēm.

Ceļojumu aģentūras «Jēkaba ceļojumi» direktors Uldis Alksnis pastāstīja, ka ceļojumi uz Grieķiju šogad ir kļuvuši lētāki. «Pieprasījums ir ievērojami audzis,» sacīja Alksnis, piebilstot, ka vienlaikus ir dots rīkojums ceļojumu konsultantiem informēt klientus, kuri dosies uz Grieķiju, nodrošināties ar pietiekamiem skaidras naudas līdzekļiem.

Arī tūroperatora «Novatours» vadītājs Leonīds Močeņovs atzina, ka patlaban viens no iecienītākajiem vasaras atpūtas galamērķiem ir tieši Grieķija. «Mūsu darbinieki un sadarbības partneri Grieķijā ziņo, ka tūristiem, kuriem ir izdotas bankas maksājumu kartes starptautiskajās bankās, ne Grieķijas vietējās, pašlaik problēmu ar norēķiniem neesot, taču situāciju prognozēt nevar. Mēs saviem klientiem un visiem tiem, kas dodas uz šo valsti, iesakām nodrošināties ar pietiekamu skaidras naudas rezervi, jo pastāv iespēja, ka Grieķijā var tikt ierobežota arī ārvalstu bankas karšu, kā arī bankomātu darbība,» atzīmēja Močenovs.

Tostarp viņš uzsvēra, ka, ņemot vērā situāciju, «Novatours» aktīvi turpina sazināties ar partneriem un darbiniekiem Grieķijā, lai zinātu par situāciju atpūtas vietās. «Šobrīd pārstāvji informē, ka atpūtas vietās noskaņojums ir pozitīvs un nav jūtams, ka valstī notiktu kādas pārmaiņas,» piebilda Močenovs.

Tūroperatora «TezTour» pārstāve Marina Ulanova norādīja, ka pieprasījums pēc ceļojumiem uz Grieķiju nav mazinājies. «Tūrisma industrijā - lidostās, transporta infrastruktūrā, viesnīcās Grieķijā - patlaban viss strādā un funkcionē normālā darba režīmā. Kā arī uz tūristiem un privātpersonām, kurām ir ārzemju banku kartes, nekādi kapitāla kontroles ierobežojumi neattiecas,» skaidroja Ulanova.

Viņa uzsvēra, ka Grieķija tūristiem ir ļoti droša atpūtas vieta. «Kopumā situācija ir ļoti stabila, nav vērojamas kaut kādas protestu izpausmes vai nekārtības, arī panikas saistībā ar krīzi nav. Grieķija joprojām ir ļoti droša atpūtas vieta,» sacīja Ulanova.

Jau vēstīts, ka Grieķijā pirmdien, 29.jūnijā, tiks slēgtas bankas un noteikti ierobežojumi noguldījumu izņemšanai. To rekomendējusi Grieķijas centrālā banka, jo starptautiskie kreditori sestdien, 27.jūnijā, atteikušies pagarināt aizdevuma programmu, bet Eiropas Centrālā banka svētdien, 28.jūnijā, nav palielinājusi ārkārtas finanšu palīdzību Grieķijas bankām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu