Jūrmalā būtisku tūristu skaita samazinājumu pēc «Jaunā viļņa» aiziešanas neizjūt

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Jūrmalā būtisku tūristu skaita samazinājumu pēc konkursa «Jaunais vilnis» aiziešanas neizjūt, otrdien intervijā LNT teica Jūrmalas tūrisma informācijas biroja speciāliste Aleksandra Stramkale.

Viņa atzīmēja, ka, protams, tūristu skaits no Krievijas ir samazinājies, taču to kompensējuši citu valstu tūristi. «Tas ir interesanti, mēs varbūt to prognozējām [ka kopējais tūristu skaits samazināsies], bet tas tā nav. Cilvēku ir diezgan daudz, protams, tūristu skaits no Krievijas ir samazinājies,» teica Stramkale, piebilstot, ka pirmajā ceturksnī tūristu skaits no Krievijas ir samazinājies par apmēram 30%.

Viņa norādīja, ka ir pieaudzis tūristu skaits no kaimiņvalstīm - Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas. «Ir paplašinājusies ģeogrāfija no Eiropas valstīm, Beļģijas, Austrijas, Nīderlandes,» teica Jūrmalas tūrisma informācijas biroja speciāliste.

Pēc Stramkales teiktā, arī Jūrmalas viesnīcas neizjūt tūristu skaita samazinājumu. «Rezervācijas nāk, un viesnīcas ļoti labi atsaucas par rezervācijām uz jūliju un augustu. Mēs prognozējam, ka vasara būs pilna,» teica Stramkale.

Jau ziņos, ka starptautiskais jauno populārās mūzikas izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» Jūrmalā vairs nenotiks - no šā gada to rīkos Krievijas pilsētā Sočos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu