Bezdarba līmenis valstī sarucis līdz 8,5%; Kurzemē - ievērojams pieaugums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jūnijā bezdarba līmenis valstī kopumā samazinājies par 0,1 procentpunktu, nokrītot līdz 8,5%, tomēr Kurzemē tas pieaudzis par 0,5 procentpunktiem, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotie dati.

Pašlaik NVA reģistrēti 80 497 bezdarbnieki, kas ir par 70 cilvēkiem mazāk nekā pirms aptuveni mēneša - 31.maijā.

Rīgas reģionā bezdarba līmenis saglabājies nemainīgs un joprojām ir 5,3%, tāpat arī Vidzemē, kur tas saglabājies 9,4% līmenī. Tikmēr Latgalē bezdarbs mēneša laikā ir samazinājies par 0,2 procentpunktiem, sarūkot līdz 18,7%, bet Zemgalē tas samazinājies par 0,3 procentpunktiem, nokrītot līdz 8,2%.

Savukārt

Kurzemē reģistrētais bezdarba līmenis pieaudzis par 0,5 procentpunktiem, sasniedzot 10,8%.

Kā liecina NVA dati, valstī reģistrēti 1498 bezdarbnieki, kuru pēdējā darbavieta bijusi zivrūpniecības nozarē. Lielākā daļa jeb 855 no viņiem par bezdarbniekiem kļuvuši tieši šomēnes. Turklāt vairāk nekā puse no šiem cilvēkiem reģistrēti tieši Kurzemē, ar ko daļēji varētu izskaidrot straujo bezdarba pieaugumu reģionā.

NVA Talsu filiālē jūnijā reģistrēti 280 bezdarbnieki, kuri pirms tam strādājuši zivrūpniecības nozarē. Savukārt NVA Ventspils filiālē jūnijā reģistrēti 145, Liepājas filiālē - 33, bet Saldus un Kuldīgas filiālēs - katrā pa trim šādiem cilvēkiem.

Jau ziņots, ka Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests «Rosseļhoznadzor» no 4.jūnija aizliedzis zivju un zivju produkcijas importu no Latvijas un Igaunijas.

Kā ziņots, maijā un jūnija pirmajās dienās būtiski palielinājās tādu bezdarbnieku skaits, kuru pēdējā profesija saistīta ar zivju apstrādi un pārstrādi. Līdz 11.jūnijam NVA kopumā bija reģistrēts 1071 bezdarbnieks, kuru darba attiecības izbeigušās šogad un kuru profesija saistīta ar zivju apstrādi un pārstrādi.

10.jūnijā Krievijas valūtas vērtības krišanās un piemēroto sankciju rezultātā Engures novada Smārdes zivju pārstrādes uzņēmums SIA «A3» paziņoja, ka apturējis darbību un atlaisti visi darbinieki. Kā aģentūru LETA informēja SIA «A3» valdes loceklis Ivars Amoliņš, pēdējā laikā kopumā atlaisti arī ap 70 darbinieku, kas bija iesaistīti zivju pārstrādē.

Savukārt 8.jūnijā Latvijas Televīzija vēstīja, ka apturēta ražošana Liepājas zivju pārstrādes uzņēmumā «Kolumbija» un no vairāk nekā 300 uzņēmuma darbiniekiem atlaisti 225.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu