«Tez Tour»: Nekādas izmaiņas saistībā ar ceļojumiem uz Grieķiju nenotiek

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Grieķija joprojām ir droša atpūtas vieta, un nekādas izmaiņas saistībā ar ceļojumiem uz Grieķiju nav veiktas, aģentūrai LETA pauda tūroperatora «Tez Tour» projektu vadītāja Marina Ulanova.

«Kopumā situācija ir ļoti stabila, nav vērojamas kādas protestu izpausmes vai nekārtības, arī panikas krīzes saistībā ar politiskajiem notikumiem šajā valstī nav,» sacīja Ulanova.

Viņa informēja, ka cilvēki uz esošo situāciju reaģē saprotoši. «Ir saņemti zvani ar jautājumiem no tūristiem par mūsu kompānijas prognozēm, vai notiks ceļojumi jūlija beigās un augustā,» sacīja Ulanova.

Runājot par «Tez Tour» kompānijas darbību attiecībā uz politisko un ekonomisko situāciju Grieķijā, Ulanova informēja, ka «Tez Tour» darbu šī situācija nav ietekmējusi un nekādas izmaiņas saistībā ar ceļojumiem uz Grieķiju nav veiktas.

«Kompānija informē tūrisma aģentūras un lūdz pievērst uzmanību šādiem svarīgiem aspektiem - 5.jūlijā Grieķijā notiks referendums, kas būs saistīts ar notiekošajām Grieķijas sarunām ar Eiropas Savienību un iespējamo vienošanos ar Grieķijas kreditoriem. Līdz 6.jūlijam visas bankas un fondu biržas būs slēgtas. No šodienas un līdz pat referenduma noslēgumam spēkā būs kapitāla kontroles režīms, kas attieksies uz skaidras naudas izņemšanu - limits 60 eiro dienā no kartes,» sacīja Ulanova.

Ulanova īpaši akcentē to, ka noteiktie ierobežojumi attieksies tikai uz Grieķijas valsts piederīgajiem. «Šis ierobežojums attieksies tikai uz Grieķijas valsts piederīgajiem un to līdzekļiem Grieķijas banku kontos šajā zemē. Šobrīd bankas karšu apkalpošanas sistēma funkcionē normāli. Uz tūristiem un privātpersonām, kurām ir ārzemju banku kartes, nekādi kapitāla kontroles režīma ierobežojumi neattiecas. Šīs personas var lietot savas banku kartes - «Visa», «MasterCard», «City» un citas - saskaņā ar tiem dienas izmaksu limitiem, kādi to kartēm ir noteikti viņu bankās viņu valstīs,» sacīja Ulanova.

«Tez Tour» pārstāve, runājot par lidostām, transporta infrastruktūru, viesnīcām, ekskursijām un citām ar tūrismu saistītām iespējām, informēja, ka Grieķijā pagaidām viss strādā un funkcionē normālā darba režīmā.

«Tūristu interese par ceļojumiem uz Grieķiju esošo notikumu kontekstā nav samazinājusies,» sacīja Ulanova.

Kā ziņots, Grieķijas krīze padziļinājās sestdien pēc tam, kad Eiropas partneri reaģēja uz Grieķijas premjerministra Alekša Cipra aicinājumu rīkot referendumu par starptautisko kreditoru izteiktajiem priekšlikumiem, atsakoties pagarināt valsts glābšanas programmas termiņu pēc 30.jūnija.

Grieķijai 30.jūnijā jāatmaksā Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) 1,6 miljardi eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu