Līdz banku atvēršanai sabiedriskais transports Atēnās būs bez maksas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sabiedriskais transports Atēnās vienu nedēļu būs pieejams bez maksas, lai mazinātu grūtības, ko radījusi banku slēgšana un rindas degvielas uzpildes stacijās, pirmdien paziņoja Grieķijas transporta ministrs Krists Spirdzis.

Vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem būs iespējams bez maksas izmantot autobusus, metro un tramvajus Grieķijas galvaspilsētā un Atēnu piepilsētās tūlīt pēc lēmuma oficiālas publicēšanas, kas gaidāma otrdien.

Bezmaksas sabiedrisko transportu plānots nodrošināt līdz 7.jūlijam, kad gaidāma banku atvēršana.

Grieķijai nedēļas nogalē cenšoties panākt vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, autovadītāji veidoja rindas degvielas uzpildes stacijās, kur degvielas pārdošanas apmērs salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu pieauga par 20%, liecina Grieķijas degvielas uzpildes staciju īpašnieku savienības dati.

«Degvielas ir pietiekami,» paziņoja Grieķijas Ekonomikas un tūrisma ministrija laikā, kad pieaug bažas par krīzes nelabvēlīgo ietekmi uz tūrisma jomu. «Tūristu dzīve pilsētu centros, perifērijā vai salās netiks traucēta,» uzsvēra ministrija.

Grieķijas lielākās naftas kompānijas «Hellenic Petroleum» (ELPE) ģenerāldirektors Grigoris Stergiulis ziņu aģentūrai ANA teica, ka «naftas pārstrādes uzņēmumi strādā ierastajā ritmā un piegādes ir pilnībā nodrošinātas, mums ir naftas rezerves vairākiem mēnešiem».

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs svētdien paziņoja par kapitāla kontroles pasākumiem un banku slēgšanu līdz brīdim, kad būs noticis 5.jūlijā gaidāmais referendums par vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem nosacījumiem.

Lēmums tika paziņots pēc tam, kad bez panākumiem noslēdzās mēnešiem ilgušās sarunas ar eiro zonas partneriem, kas Grieķijā izraisīja paniku un cilvēki masveidā centās izņemt naudu bankomātos pirms iespējamās Grieķijas izstāšanās no eiro zonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu