Nedaudz samazinās eirozonas ekonomiskā pārliecība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eirozonas ekonomiskās pārliecības indekss (ESI) šā gada jūnijā samazinājies līdz 103,5 punktiem, salīdzinot ar 103,8 punktiem maijā, teikts pirmdien publiskotajā Eiropas Komisijas (EK) paziņojumā.

Analītiķi iepriekš bija prognozējuši, ka indekss jūnijā saglabāsies maija līmenī.

EK norāda, ka ESI kritumu galvenokārt veicinājusi pārliecības samazināšanās rūpniecības un mazumtirdzniecības nozarēs.

Pārliecība rūpniecības nozarē jūnijā sarukusi līdz mīnus 3,4 punktiem, salīdzinot ar mīnus trīs punktiem maijā, bet mazumtirdzniecības sektorā tā sarukusi no 1,5 punktiem līdz mīnus 1,1 punktam.

Savukārt celtniecības nozarē pārliecības indekss pieaudzis no mīnus 25 punktiem līdz mīnus 24,2 punktiem, bet pakalpojumu sektorā tas saglabājies 7,9 punktu līmenī.

Patērētāju pārliecības indekss eirozonā jūnijā veidoja mīnus 5,6 punktus, tam saglabājoties nemainīgam salīdzinājumā ar maiju.

Tikmēr Eiropas Savienībā ESI jūnijā samazinājies līdz 105,5 punktiem, salīdzinot ar 106,4 punktiem iepriekšējā mēnesī.

Latvijā ESI indekss jūnijā sarucis līdz 101,9 punktiem, salīdzinot ar 103,5 punktiem maijā.

Dati par Latviju liecina, ka pārliecība jūnijā pieaugusi vienīgi celtniecības nozarē, bet visstraujāk tā samazinājusies patērētāju vidū.

Tikmēr Igaunijā ESI indekss jūnijā sarucis no 95,9 punktiem līdz 94,4 punktiem, bet Lietuvā tas samazinājies no 102,4 punktiem līdz 102,1 punktam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu