«KVV Liepājas metalurgs» par gāzi un elektrību apņēmies samaksāt līdz jūlija sākumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

AS «KVV Liepājas metalurgs» apņēmusies nomaksāt parādu par «Latvenergo» piegādāto elektrību, kā arī kārtējo maksājumu par «Latvijas Gāzes» piegādāto dabasgāzi līdz 3.jūlijam, sacīja AS «Latvenergo» un AS «Latvijas Gāze» pārstāvji.

Kā sacīja «Latvenergo» pārstāve Ivita Bidere, «KVV Liepājas metalurgs» līdz šim precīzi izpildījis iepriekš sagatavoto parāda atmaksas grafiku, kas paredz ik dienu līdz 3.jūlijam par piegādāto elektrību samaksāt 80 000 eiro.

Tikmēr «Latvijas Gāzes» pārstāvis Vinsents Makaris sacīja, ka parāds 224 000 eiro apmērā ir segts, bet kārtējā maksājuma termiņš, kas ir šodiena, 25.jūnijs, netiks ievērots. «115 000 eiro maksājums bija jāveic šodien, bet pirms svētkiem tikām informēti, ka tas netiks veikts laikā un to pa daļām atmaksās līdz 3.jūlijam,» stāsta Makaris. «Tas jau ir pēc samaksas termiņa, bet, ja katru dienu maksās un pieturēsies pie grafika, gāzi nost neslēgsim.»

Kā ziņots, «KVV Liepājas metalurgs» atmaksājis 224 000 eiro lielo parādu par dabasgāzes piegādi un turpina atmaksāt elektroenerģijas rēķinu par maija pēdējā un jūnija pirmajā dekādē patērēto elektroenerģiju ap 700 000 eiro apmērā. Ar «Latvenergo» panāktā vienošanās iekļauj arī norēķinus par jūnija otrajā dekādē patērēto elektroenerģiju.

AS «KVV Liepājas metalurgs» spiesta sašaurināt ražošanu tēraudkausēšanas cehā, jo produkcijas pašizmaksa nenodrošina konkurētspēju ar līdzīgu metalurģijas uzņēmumu produkciju gan citās valstīs Eiropas Savienībā, gan citos pasaules reģionos, aģentūrai LETA sacīja «KVV Liepājas metalurga» valdes loceklis Igors Kovaļenko.

Maija sākumā «Liepājas metalurgā» strādāja aptuveni 960 darbinieki, taču patlaban uzņēmumā darbu turpina aptuveni 700 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu