Jauniešu bezdarbs samazinās; vēlas lielāku dinamiku pieaugušajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Jauniešu bezdarba rādītāji Latvijā uzlabojas, tikmēr starp pieaugušajiem vēlētos redzēt lielāku dinamiku uz samazinājuma pusi, intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Inese Kalvāne.

Atskatoties uz gada pirmo pusi, Kalvāne sacīja, ka gads iesākās ar bezdarba pieaugumu, tomēr, kā prognozēts, līdz ar pavasara iestāšanos, tas samazinājies. Tāpat līdz ar slitās sezonas atnākšanu mainījies pieprasījums pēc darba kvalitātēm, vairāk tiek pieprasīti darbinieki apstrādes rūpniecībā, viesmīlībā, tirdzniecībā un līdzīgi.

Kopumā šā gada četros mēnešos darbu Latvijā atraduši ap 23 500 bezdarbnieku. Salīdzinot ar aizvadīto gadu, situācija šogad ir līdzīga. «Neredzam būtiskas izmaiņas darbaspēka pieprasījumā un piedāvājumā,» sacīja Kalvāne, piebilstot, ka šobrīd situācijā darba tirgū nav «lielu kustību».

Kamēr jauniešu bezdarbs dinamiski samazinās, pieaugušo bezdarba rādītāji Latvijā faktiski ir stabili, skaidroja NVA direktore. Tāpat viņa norādīja, ka diemžēl ir samazinājies ilgstošo bezdarbnieku skaita krituma temps.

Kā ziņots, reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā aprīlī bija 8,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā martā, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras apkopotie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu