Moskovisī: nav taisnība Grieķijas teiktajā, ka vienošanās ir tuvu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nav taisnība Grieķijas teiktajā, ka tā un starptautiskie aizdevēji ir veikuši trīs ceturtdaļas ceļa, lai panāktu vienošanos, kas ļautu Grieķija saņemt tai nepieciešamo finansējumu, ceturtdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un finanšu, nodokļu un muitas lietu komisārs Pjērs Moskovisī.

«Ir nepareizi tā teikt, kā Grieķija ir pateikusi, ka mēs esam veikuši trīs ceturtdaļas ceļa, lai panāktu vienošanos,»Moskovisī sacīja Francijas sabiedriskajā radiostacijai «France Culture», apmeklējot «liela septiņnieka» jeb G7 valstu finanšu ministru un centrālo banku prezidentu sapulci Vācijas pilsētā Drēzdenē.

«Joprojām ir jāpaveic liels darbs,» viņš uzsvēra.

«Mēs sākam ieraudzīt konsekventus reformu projektus,» teica Moskovisī, piebilstot, ka vienošanās ir iespējama.

Komisārs atklāja, ka progress sarunās ir panākts nodokļu un pensiju jomās.

Lai arī Grieķijas jautājums nebija G7 sanāksmes oficiālajā darba kārtībā, tas tomēr tika apspriests, jo sanāksme piedalījās visu aizdevēju pārstāvji.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisijas (EK) pārstāve Annika Breitharta ceturtdien noraidīja Grieķijas izteikumus, ka vienošanās ar tās starptautiskajiem aizdevējiem ir tuvu, uzsverot, ka sarunās joprojām ir nepieciešams progress.

Grieķija toties ir paziņojusi, ka plāno līdz svētdienai panākt vienošanos ar aizdevējiem.

Anonīma Grieķijas amatpersona trešdien sacīja, ka tehniskie eksperti no Grieķijas un tās starptautiskajiem aizdevējiem gatavojas sākt izstrādāt vienošanos, kas ļaus Grieķijai saņemt tai nepieciešamo finansiālo palīdzību.

Grieķija sarunas ar ES, Eiropas Centrālo banku (ECB) un Starptautisko Valūtas fondu (SVF) turpina jau vairākus mēnešus, cenšoties panākt, lai kreditori izmaksā pēdējo starptautiskā aizdevuma daļu 7,2 miljardu eiro apmērā, ko kreditori atsakās darīt, kamēr Grieķija neapņemas veikt noteiktas ekonomiskās reformas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu