«Reverta» pirmajā ceturksnī atguvusi 9,6 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Problemātisko aktīvu pārvaldītāja AS «Reverta» šogad pirmajā ceturksnī no problemātisko kredītu restrukturizācijas un nekustamo īpašumu pārdošanas atguva 9,6 miljonus eiro, teikts «Revertas» pirmā ceturkšņa nerevidētajā saīsinātajā finanšu pārskatā.

Pērn analogā periodā «Reverta» atguva 16,6 miljonus eiro.

Pirmo ceturksni «Reverta» noslēdza ar 5,99 miljonu eiro zaudējumiem, koncerna zaudējumi bija 5,91 miljons eiro, teikts pirmā ceturkšņa finanšu pārskatā.

«Reverta» informē, ka pirmajā ceturksnī tā turpināja pildīt restrukturizācijas plānā noteiktos mērķus un uzdevumus, samaksājot Valsts kasei piecus miljonus eiro procentu maksājumos. Kopš 2010.gada augusta līdz šā gada marta beigām Valsts kasei bija samaksāti 318,5 miljoni eiro.

«Reverta» atgūst kredītus ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Krievijā un Ukrainā.

2014.gadā sākusies Krievijas un Ukrainas attiecību krīze, un tās rezultātā novājinātā abu valstu ekonomika turpināja nelabvēlīgi ietekmēt «Reverta» darbības rādītājus. Rubļa devalvācija apgrūtināja Krievijas un citu NVS valsts klientu kredītu atmaksas iespējas, kā rezultātā šā gada pirmajā ceturksnī NVS valstīs atgūto līdzekļu apjoms būtiski samazinājās. Dažos gadījumos kredītņēmēji radušos situāciju izmantoja arī ļaunprātīgi, nepamatoti pārtraucot maksājumus un mēģinot nobēdzināt aktīvus, skaidro «Reverta».

Šogad «Reverta» turpināja nekustamā īpašuma portfeļa izstrādi, pārvaldot un pārdodot pārņemtos ķīlas objektus. Pirmajā ceturksnī «Revertas» nekustamo īpašumu pārdošanas komanda realizēja 74 nekustamos īpašumus par trim miljoniem eiro.

Lai arī sasniegtie rezultāti atbilst plānotajam, salīdzinot ar pagājušā gada analoga perioda rezultātiem, tie ir sarukuši uz pusi.

Pamatā tas skaidrojams ar tirgū vērojamo interesi par zemākas vērtības objektiem, kā rezultātā arī darījumu summas ir ievērojami mazākas.

«Reverta» vērš uzmanību, ka kopš 2010.gada augusta līdz šā gada marta beigām valsts no «Revertas» saņēmusi vairāk nekā pusmiljardu eiro. Šo summu veido maksājumi Valsts kasei, kā arī valsts galvotā sindicētā aizdevuma un uzkrāto procentu atmaksa 244,6 miljonu eiro apmērā. Savukārt dažādu nodokļu un nodevu maksājumos valsts ir saņēmusi aptuveni 15 miljonus eiro. Par subordinētajām saistībām kopš 2010.gada 1.augusta kopumā samaksāti 17,2 miljoni eiro.

«Revertas» kopējais aktīvu portfelis pirmā ceturkšņa beigās bija 214,1 miljons eiro. Kredītu restrukturizācijas un piedziņas rezultātā uzņēmuma kredīta portfeļa neto bilances vērtība ir samazinājusies līdz 166 miljoniem eiro.

Kā ziņots, «Revertas» auditētie zaudējumi pērn bija 57,5 miljoni eiro. Koncerna zaudējumi pērn bija 60,4 miljoni eiro.

Valsts 2008.gada rudenī pārņēma finanšu grūtībās nonākušo «Parex banku», kas vēlāk tika sadalīta divās kredītiestādēs. Labos aktīvus pārņēma banka «Citadele», bet problemātiskos turpināja pārvaldīt «Parex banka», kas 2012.gadā atteicās no bankas licences, mainīja nosaukumu un tagad strādā ar zīmolu «Reverta».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu