«Reputācijas tops» - «Laima», «Lāči» un «Latvijas Mobilais telefons»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas uzņēmumu «Reputācijas topā» šogad uzvarējusi AS «Laima», kas ir arī atzīta par labāko kategorijā uzņēmums ar augstu eksporta potenciālu.

Kā liecina «Reputācijas topa» apkopotā informācija par 2015.gadu, topa otrajā vietā ierindojusies SIA «Lāči», trešajā - SIA «Latvijas Mobilais telefons», ceturtajā - SIA «Spilva», piektajā - AS «Dobeles dzirnavnieks».

Bet topa sesto vietu ieņem SIA «Lattelecom», septīto - AS «Dzintars», astoto - AS «Swedbank», devīto - AS «Grindeks», bet topa pirmo desmitnieku noslēdz AS «Lido».

Komentējot izmaiņas topa pirmajā desmitniekā, topa veidotāja, aģentūras «Nords Porter Novelli» direktore Evija Ansonska izdevumā «Uzņēmumu reputācijas tops» norāda, ka nelielas izmaiņas notikušas topa trijniekā.

Pirmo un trešo vietu nemainīgi ieņem «Laima» un «Latvijas Mobilais telefons», bet otrajā vietā šogad ierindojies uzņēmums «Lāči», izkonkurējot «Swedbank». Tāpat topa pirmajā desmitniekā iekļuvuši jauni uzņēmumi - «Dobeles dzirnavnieks» un «Dzintars», piebilst Ansonska.

Straujākais kāpums, salīdzinot ar pozīcijām 2014.gadā, bijis AS «Talsu piensaimnieks», SIA «Fazer Latvija», AS «Latvijas Finieris», SIA «Karšu izdevniecība «Jāņa sēta«» un SIA «NP Foods».

Tikmēr straujākais kritums gada griezumā bijis AS «HKScan Latvia», SIA «Maxima Latvija», VAS «Latvijas Pasts», RP SIA «Rīgas satiksme» un AS «Rīgas siltums».

«Reputācijas topu» veido aģentūra «Nords Porter Novelli», sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS sadarbībā ar laikrakstu «Dienas Bizness» un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. «Reputācijas topā» apkopota informācija par 150 uzņēmumu rezultātiem.

«Reputācijas tops» pirmoreiz tika izveidots 2005.gadā. Topa metodoloģiju izstrādājusi «Nords Porter Novelli» sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolas profesoru antropologu, bijušo izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli. Topa mērķis ir veicināt sabiedrībai atbildīgas uzņēmējdarbības vides veidošanos Latvijā un ieviest jaunas mērauklas uzņēmumu darbības vērtēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu