Kooperatīva VAKS peļņa aug par 47%; apgrozījums - € 45 miljoni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrība VAKS pērn strādāja ar 45,121 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 13,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 47,4% līdz 993,2 tūkstošiem eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Kooperatīva vadības ziņojumā teikts, ka 2014.gads ir iezīmējies ar vienmērīgu apgrozījuma kāpumu visās pozīcijās. «Īpaši jāizceļ ir iepirkto graudu un rapša apgrozījuma pieaugums - līdz pat 165 tūkstošiem tonnu. Tas saistīts ar biedru skaita un to apsaimniekojamo platību pieaugumu, kā arī ar augsto vasarāju ražību,» teikts VAKS vadības ziņojumā.

Pēc kooperatīva vadības vēstītā, ražas novākšanas laikā īpaši attaisnojās investīcijas graudu pirmapstrādē un uzglabāšanā, kā arī loģistikā.

Vienlaikus VAKS vadības ziņojumā minēts, ka 2014.gadā graudu cenas samazinājās un ražas novākšanas sezonā nokritās līdz pēdējo piecu gadu zemākajam līmenim, ko kooperatīvs spēja biedriem kompensēt, nepārdodot un veiksmīgi izmantojot tā rīcībā esošos finanšu instrumentus un iespējas. «Taču neraugoties uz to, lauksaimniekiem gads noslēdzās ar ievērojamu ieņēmumu samazinājumu, kas ievērojami ietekmēja kooperatīva debitoru parāda apjomu,» norāda VAKS vadība.

Savukārt 2015.gadā VAKS plāno palīdzēt uzlabot lauksaimniekiem finansu rādītājus, kā arī izstrādāt projektu sēklas materiāla ražošanas līnijas būvniecībai un iespēju robežās sākt to realizēt, kā arī strādāt pie projektiem par ieguldījumiem reģionos un darbības efektivitātes kāpināšanas.

2013.gadā VAKS strādāja ar 39,693 miljonu eiro apgrozījumu un 673,6 tūkstošu eiro peļņu. Kooperatīvā pašlaik ir apvienojušās vairāk nekā 430 zemnieku saimniecības. Kooperatīva mērķis ir sniegt pakalpojumus lauksaimniecības produktu ražotājiem, konsultācijas, kā arī apmierināt citas kooperatīva biedru vajadzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu