Koksnes granulu ražotnē Daugavpilī plāno investēt € 25 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Koksnes granulu ražotnes izveidē Daugavpilī plānots investēt 20-25 miljonus eiro, pastāstīja projekta īstenotāja «Baltic Pellets Energy» komercdirektors Aleksandrs Cvetkovs.

«Koksnes granulu ražotnes izveidei plānoto investīciju apmērs varētu būt no 20 līdz 25 miljoniem eiro,» sacīja Cvetkovs, norādot, ka gadījumā, ja būs iespēja projektam piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu, to noteikti izmantos, bet, ja šāda izdevība nebūs, investīcijas tiks piesaistītas no citiem avotiem.

Pēc viņa teiktā, ražotnes būvniecību plānots sākt 2015.gada beigās.

Koksnes granulu ražotnes jauda plānota 190 tūkstoši tonnu gatavās produkcijas gadā, izmantojot koksnes materiālus - malku, krūmus, zarus, skaidas, šķeldu. Tehnoloģisko procesu nodrošināšanai tiks uzstādīta šķeldas sadedzināšanas iekārta - katlu māja ar jaudu līdz 25 megavatiem. Plānots, ka ražotnē pastāvīgi tiks nodarbināti līdz 50 darbiniekiem.

Saistībā ar plānoto koksnes granulu ražotnes izveidi, Daugavpilī šogad 3.jūnijā notiks ražotnes darbības ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējās sabiedriskās apspriešanas sanāksme.

Kompānija «Baltic Pellets Energy» reģistrēta 2014.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 354,6 tūkstoši eiro, liecina datubāzes «Lursoft» informācija. Uzņēmuma īpašnieki ir Cvetkovs (0,42%) un Beļģijas pilsonis Rafaels Adlers (Raphael Adler) (99,58%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu