Sākts metālapstrādes uzņēmuma «TMMetal Baltic» maksātnespējas process

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ogres rajona tiesa 26.maijā pasludinājusi metālapstrādes uzņēmuma SIA «TMMetal Baltic» maksātnespējas procesu, liecina «Firmas.lv» informācija.

Par uzņēmuma maksātnespējas administratori iecelta Danute Kuļkova.

Ogres rajona tiesā «TMMetal Baltic» maksātnespējas lieta tika ierosināta 29.aprīlī, pieteikuma iesniedzējs ir SIA «Drafts VD».

Jau ziņots, ka aprīļa vidū tika atcelts iepriekš «TMMetal Baltic» piemērotais aizliegums mainīt īpašniekus un reģistrēt komercķīlas, liecina «Firmas.lv» informācija. Ar zvērinātas tiesu izpildītājas Sandras Rundeles 1.aprīļa pieprasījumu uzņēmumam tika piemērots aizliegums mainīt uzņēmuma dalībniekus un aizliegums reģistrēt komercķīlas, bet ar 16.aprīļa lēmumu šie aizliegumi tika atcelti.

Vairāki «TMMetal Baltic» piemērotie nodrošinājumi joprojām ir saglabāti.

Ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes Pirmās piedziņas daļas Speciālās piedziņas nodaļas lēmumu uzņēmumam piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Uzņēmumu reģistra Komercķīlu reģistrā.

Tāpat pēc VID prasības uzņēmumam ir piemērots aizliegums pamatkapitāla samazināšanai.

«TMMetal Baltic» apgrozījums 2013.gadā bija 8,98 miljoni eiro, un tas bija par 7% lielāks nekā 2012.gadā, liecina «Firmas.lv» informācija. 2012.gadā uzņēmums strādāja ar 8,43 miljonu eiro apgrozījumu. 2014.gada finanšu dati vēl nav pieejami.

«TMMetal Baltic» 2013.gadā guvis 46 472 eiro peļņu, salīdzinot ar 2012.gadā ciestajiem 320 052 eiro zaudējumiem.

Uzņēmuma kapitāldaļas pieder Jānim Leimanim - 33,33%, Mārim Kapustam - 33,33%, kā arī Edgaram Kapustam - 33,33%.

Kā liecina «TMMetal Baltic» sniegtā informācija, uzņēmuma galvenā produktu grupa ir kuģu dzenskrūvju lāpstas no niķeļalumīnija bronzas. Tāpat uzņēmums ražo kuģu dzenskrūvju rumbas, vākus un servocilindrus kuģniecības dzinējspēka iekārtām.

Uzņēmuma lietuve atrodas Ogres industriālajā zonā.

«TMMetal Baltic» tika dibināts 2001.gadā kā māsasuzņēmums norvēģu kompānijai «Trondheim Metallstøperi AS», kas metālliešanas nozarē darbojas kopš 1936.gada. Daudzus gadus kompānija piederēja norvēģiem, līdz 2008.gadā uzņēmumu pārpirka vadība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu