Īrijas valdība pārdos savu «Aer Lingus» īpašuma daļu IAG

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Īrijas valdība pārdos tai piederošos 25% no aviosabiedrības «Aer Lingus» aviokompānijai «International Airlines Group» (IAG) pēc garantiju saņemšanas par «Aer Lingus» nākotni, otrdienas vakarā paziņoja Īrijas transporta ministrs Paskāls Donahjū.

«Valdība ir nolēmusi, ka tā atbalstīs IAG priekšlikumu,» sacīja ministrs savā paziņojumā.

«Aer Lingus» īpašuma daļas pārdošana ir aktuāls temats Īrijā. Šīs pārdošanas pretinieki arodbiedrībās un valdošajā koalīcijā esošajā Leiboristu partijā ir brīdinājuši. ka tā var ietekmēt darbavietas un gaisa satiksmes iespējas Īrijā.

Astoņi parlamenta deputāti no Leiboristu partijas, kas bija pauduši bažas par šo darījumu, otrdienas vakarā atbalstīja IAG priekšlikumus, jo tajos esot ņemtas vērā viņu bažas.

IAG ir uzņēmusies saistības par «Aer Lingus» nākotni, apsolot saglabāt tās zīmolu, uzturēt pastāvošos maršrutus, radīt jaunas darbavietas un nodrošināt, ka kārdinošās «Aer Lingus» nolaišanās vietas (sloti) Londonas Hītrovas lidostā netiks pārdotas septiņus gadus.

Saskaņā ar pārdošanas darījumu «Aer Lingus» akcionāri saņems 2,55 eiro par akciju - 2,50 eiro naudā un 0,05 eiro dividendēs. Šīs aviokompānijas vērtība tādējādi ir novērtēta ar 1,36 miljardiem eiro.

IAG, kas ir Lielbritānijas nacionālās aviokompānijas «British Airways» un Spānijas nacionālās lidsabiedrības «Iberia» īpašniece, vēl ir jāizsaka oficiāls piedāvājums. Tas trešdien tiks apspriests Īrijas parlamentā, kura pozitīvs balsojums ir nepieciešams, lai valdība varētu pabeigt šo darījumu.

Donahjū paziņoja, ka «Aer Lingus» līdz 2020.gadam tiks izveidotas 635 jaunas darbavietas un tās saņemtie 335 miljoni eiro tiks piešķirti fondam Īrijas transporta infrastruktūras uzlabošanai.

IAG arī būs nepieciešams Īrijas zemo cenu aviosabiedrības «Ryanair» atbalsts šā darījuma noslēgšanai, jo «Ryanair» ir lielākā «Aer Lingus» akcionāre, kurai pieder 29,8% «Aer Lingus» akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu