«Pasažieru vilciena» pārvadāto pasažieru skaits sarūk

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pasažieru pārvadātājs pa dzelzceļu «Pasažieru vilciens» 2015.gada četros mēnešos pārvadāja 5 115 823 pasažierus, kas ir mazāk nekā attiecīgajā laikā pērn.

Kompānijā, skaidrojot pārvadāto pasažieru skaita sarukumu, norādīja, ka pērn bija atšķirīga pasažieru uzskaites sistēma saistībā ar «Pasažieru vilciena» un Rīgas domes noslēgto līgumu par pasažieru pārvadāšanu vilcienos Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Tāpat uzņēmumā atzīmēja, ka kopējais maksas braucienu skaits 2015.gada pirmajos četros mēnešos ir par 3,7% mazāks nekā pērn attiecīgajā laikā. Atsevišķās līnijās, piemēram, Rīga-Skulte, Rīga-Rēzekne un Rīga-Daugavpils braucienu skaits gan ir palielinājies.

Vienlaikus iemesli pasažieru skaita samazinājumam ir arī, piemēram, privātā autotransporta skaita palielināšanās tendence, degvielas cenas samazinājums, spēcīga autobusu konkurence paralēlajos maršrutos.

Savukārt pagājušā gada četros mēnešos «Pasažieru vilciens» pārvadāja 5 903 983 pasažierus.

«Pasažieru vilciens» ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas «Latvijas Dzelzceļš» veiktajām funkcijām. Iepriekš «Pasažieru vilciens» 100% bija «Latvijas Dzelzceļa» meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu