Velmers pērn atlīdzībā «Liepājas metalurga» administratora amatā saņēmis miljonu eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Haralds Velmers pērn atlīdzībā maksātnespējīgā Liepājas metālapstrādes uzņēmuma «Liepājas metalurgs» administratora amatā saņēmis 1,03 miljonus eiro, liecina datubāzē «Lursoft» pieejamais kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojums.

Tas atklāj, ka 2013.gadā Velmers atlīdzību attiecīgajā amatā nesaņēma.

Maksātnespējas likums nosaka, ka administrators atlīdzībā par ieķīlātās parādnieka mantas pārdošanu, ja atgūtā summa pārsniedz 1 422 871 eiro, saņem 39 341,29 eiro, kā arī papildu 1% no kreditoram izmaksājamās summas, kas pārsniedz 1 422 871 eiro.

Jau ziņots, ka «Liepājas metalurgs» pērn cietis 21,456 miljonu eiro zaudējumus, kas ir par 46,3% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma apgrozījums saruka vairākkārt - līdz 732,3 tūktošiem eiro.

«Liepājas metalurgu» par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem. Pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai «KVV Group». Ukrainas uzņēmums par «Liepājas metalurga» pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu