Amatpersona: Grieķija atmaksās savus parādus aizdevējiem tik ilgi, cik varēs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķija atmaksās savus parādus starptautiskajiem aizdevējiem tik ilgi, cik ilgi tā spēs, pirmdien paziņoja Grieķijas valdības pārstāvis.

«Mēs pildīsim šīs saistības tādā apmērā, kādā būsim spējīgi to darīt,» reportieriem sacīja valdības preses sekretārs Gabriels Sakellaridis.

«Tā ir valdības atbildība pildīt visas savas saistības (..) Tā ir arī aizdevēju atbildība - būt uzticīgiem [to] aizdevumu saistībām,» viņš piebilda.

Grieķijas iekšlietu ministrs Niks Vucis svētdien paziņoja, ka Grieķijai nav naudas, lai jūnijā atmaksātu naudu Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF).

Jau ziņots, ka Grieķija izmantojusi ārkārtas situāciju kontu, lai atmaksātu parādu aizdevējiem.

Grieķijas finansiālā situācija kļūst arvien drūmāka, un finanšu ministrs Janis Varufakis ir brīdinājis, ka nepilna mēneša laikā valstij var beigties nauda, ja līdz tam laikam netiks panākta vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Grieķija ir arī brīdinājusi, ka jūnija sākumā nespēs atmaksāt parādu SVF, ja valstij neizdosies vienoties ar starptautiskajiem aizdevējiem par pēdējās aizdevuma daļas 7,2 miljardu eiro apmērā saņemšanu.

Grieķija sarunas ar Eiropas Savienību (ES), Eiropas Centrālo banku (ECB) un SVF turpina jau vairākus mēnešus, cenšoties panākt, lai kreditori izmaksā pēdējo starptautiskā aizdevuma daļu 7,2 miljardu eiro apmērā, ko kreditori atsakās darīt, kamēr Grieķija neapņemas veikt noteiktas ekonomiskās reformas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu