«Apgāda Zvaigzne ABC» koncerna peļņa - € 576 500

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Grāmatu izdevējs «Apgāds Zvaigzne ABC» pērn strādāja ar 12,39 miljonu eiro konsolidēto apgrozījumu, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2013.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 9,6% un bija 576,5 tūkstoši eiro, liecina «Lursoft» datubāzē publicētais izdevēja finanšu pārskats.

Koncernā ietilpst «Apgāds zvaigzne ABC» un tā meitas uzņēmums «Poligrāfists».

Savukārt pats «Apgāds zvaigzne ABC» pērn strādāja ar 12,855 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 9,2% - līdz 621,2 tūkstošiem eiro.

Koncerna vadības ziņojumā teikts, ka tā apgrozījums Latvijā pērn pieauga par 0,6% - līdz 12,342 miljoniem eiro, savukārt apgrozījums pārējās Baltijas valstīs pieauga 3,7 reizes - līdz 10,3 tūkstošiem eiro.

Tāpat vadības ziņojumā norādīts, ka pērn koncerns turpināja iepriekšējos gados sākto ražošanas procesu pārstrukturizāciju, tostarp palielināja piedāvāto digitālo resursu skaitu tiešsaistē, DVD un CD formātos, kā arī elektroniski piedāvāto (daiļliteratūras un mācību literatūras) skaitu, izveidoja pirmās lietotnes koncerna izdoto darbu popularizēšanai. Tāpat turpināts optimizēt poligrāfijas ražošanas procesus. «Iepriekšējā gadā veiktie ieguldījumi minētajos produkcijas un pakalpojumu veidos sekmēja koncerna veiksmīgu darbību pārskata gadā,» teikts ziņojumā.

Savukārt 2015.gadā «Apgāds zvaigzne ABC» plāno turpināt modernizēt ražošanas tehnisko bāzi, tostarp uzlabot digitālās drukas pielietošanu grāmatu ražošanā un roku darba procesa mehanizāciju.

2013.gadā «Apgāds zvaigzne ABC» strādāja ar 12,3 miljonu eiro konsolidēto apgrozījumu un 525,8 tūkstošu eiro peļņu.

Izdevējs «Apgāds Zvaigzne ABC» dibināts 1993.gadā un galvenokārt izdod mācību, bērnu, enciklopēdiska satura, sabiedrisko zinātņu satura grāmatas, kā arī daiļliteratūru. Uzņēmums ir dibināts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 217,2 tūkstoši eiro. «Apgāds Zvaigzne ABC» pieder 20 Latvijas privātpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu