Žīgurs: Elektrības cena nākamgad varētu kristies vidēji par 5-7%

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Elektrības vidējā gada cena Latvijā nākamgad varētu samazināties par 5-7%, šodien TV3 raidījumā «900 sekundes» teica AS «Latvenergo» valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs.

2015. un 2016.gada mijā varētu tikt pabeigta Lietuvas - Zviedrijas starpsavienojuma kabeļa izbūve, tāpēc cenām gaidāms neliels kritums. Pieslēdzoties jaudīgam tīklam, Latvijai būs piekļuve ievērojami lētākai Zviedrijas enerģijai.

Žīgurs arī klāstīja, ka šogad 1.janvārī pēc mājsaimniecību starta brīvajā tirgū uzņēmums zināmā mērā ir pārtraucis subsidēt elektroenerģijas piegādi iedzīvotājiem, un cena, kā redzams no tirgus situācijas, ir godīga - tirgotāju piedāvātās atšķirības ir tikai eiro centra simtdaļās.

Lai gan mājsaimniecībām kopumā šogad līdz ar brīvā tirgus atvēršanu elektrība ir kļuvusi dārgāka, tas patēriņu nav iespaidojis - iedzīvotāji tērē tāpat kā līdz šim.

Jau ziņots, ka no 2015.gada 1.janvāra mājsaimniecības elektroenerģiju sāka iegādāties brīvajā tirgū, un cenu pieaugums bija 15-30% apmērā.

Lielie komersanti elektroenerģiju jau iegādājas brīvajā tirgū kopš 2008.gada, bet vidējie un mazie komersanti - kopš 2012.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu