Grieķija: pazemojošus starptautisko aizdevēju noteikumus nepieņemsim

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs sestdien valdošās «Radikāli kreiso koalīcijas» (SYRIZA) līderiem, ka valsts ir gatava pieņemt «dzīvotspējīgu un ilgtermiņa» vienošanos ar saviem aizdevējiem, bet nepieņems «pazemojošus nosacījumus».

Sestdien notikušajā sanāksmē Ciprs raksturoja kā panākumu SYRIZA paveikto valdībā pirmajos četros mēnešos, kuros dominēja sarunas ar lielos parādos esošās valsts starptautiskajiem aizdevējiem Eiropas Savienībā un Starptautiskajā Valūtas fondā.

Lai gan viņš norādīja, ka sarunas ir iegājušas «noslēguma posmā», Ciprs lika nojaust, ka vēl ir daudz pārrunājamu tēmu un ka Grieķijas iedzīvotāji vairs nevar uzņemties tālākus taupības pasākumus.

Ciprs arī apsūdzēja Starptautisko Valūtas fondu par pieturēšanos pie nesaprātīgām prasībām un vārdā nenosauktas Eiropas Savienības amatpersonas - par sarunu neizdošanās gaidīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu